ChatGPT-4o nedir? Nasıl Kullanılır?

3 Dakika Okuma Süresi

OpenAI'ın GPT-4o modeli, yapay zeka dünyasında devrim yaratıyor! Metin, ses, video ve görüntü verilerini hızlı şekilde işleyen bu model hakkında bilgi alın.

ChatGPT-4o nedir? Nasıl Kullanılır?

Teknoloji devleri, yapay zeka dünyasında yenilikler üretmeye devam ediyor. OpenAI bu yeniliklerden yalnızca biri! Son derece büyük bütçelerin söz konusu olduğu ve OpenAI tarafından kısa süre önce kullanıma açılan GPT-4o isimli AI modeli, dijital içerik üreticilerden teknoloji meraklısı amatörlere kadar herkesin ilgisini çekiyor. İsterseniz, bu yenilikçi yaklaşıma daha yakından göz atmaya başlayalım. 

ChatGPT-4o Nedir?

 

ChatGPT 4o nedir?

 

OpenAI tarafından kullanıcıların hizmetine sunulan ChatGPT, yeni GPT-4o modelini ortaya koyarak yepyeni bir güncellemeye imza attı. Takma adı Omni olan bu yapay zeka modeli; metin, görüntü, video ve ses gibi verileri doğal bir şekilde anlayabiliyor. Bu da onun çok modlu bir yapay zeka robotu olduğunu gösteriyor. Diğer versiyonuna kıyasla daha hızlı yanıtlar oluşturabilen GPT-4o, insan algısına eşdeğer bir hıza sahip! Ekstra gelişmiş yeteneklerle öne çıkan GPT-4o, GPT-4 Turbo’nun yarısı kadar maliyete sahip ve öte yandan iki kat daha hızlı! Ücretsiz ya da ücretli bir şekilde kullanabilen GPT-4o, ödeme gerçekleştirmeyi tercih eden kullanıcılara beş kat daha fazla kullanım limiti sağlıyor. Dilerseniz CPT hakkında daha fazla bilgi için ‘’ ChatGPT Nedir? Ücretsiz Nasıl Kullanılır? ‘’ başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

GPT-4o Nasıl Kullanılır?

 

ChatGPT 4o nasıl kullanılır?

 

OpenAI çalışanları tarafından geliştirilen GPT-4o modeli, her kullanıcıya açık bir platform sunuyor. Kullanım için ise ekstra bir çaba gerekmiyor. Bu yapay zeka modelini kullanabilmek için izlemeniz gereken adımları şu şekilde listeleyebiliriz;   

·       Bilgisayar ya da mobil cihazınız üzerinden ChatGPT web sitesine gidin.

·       Eğer mevcut bir OpenAI üyeliğiniz varsa, platforma giriş yapın. Hesabınız yoksa ücretsiz bir şekilde yeni üyelik başlatmak mümkün!

·       Hesabınıza giriş yaptıktan sonra GPT-4o üzerinden dilediğiniz promt metinlerini oluşturarak ücretsiz olarak platformu kullanmaya başlayabilirsiniz. GPT-4o kullanım limitinin dolması halinde otomatik olarak GPT-3,5’e otomatik geçiş yapılır.

·       ChatGPT Plus abonesi olan bir kullanıcıysanız, sayfanın üst kısmındaki açılır menüden GPT-4o'yu işaretleyebilir, dilediğiniz şekilde bu sistemin özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

Yapay Zekâ Pazarlaması (AI Marketing) hakkında bilgi almak için tıklayın.

GPT-4o Neler Yapabilir?

 

ChatGPT 4o neler yapabilir?

 

GPT-4o yapay zeka robotu hakkında öne sürülen en önemli noktalardan biri, “çoklu model (multimodal)” türüne sahip olması! Yani GPT-4o; ses, görüntü, video ve metin üzerinde yeteneklerini gösterebiliyor. İsterseniz söz konusu yenilikçi yapay zeka robotuyla neler yapılabileceğini açıklamaya başlayalım.

      50 Dilde Simultane Çeviri Yeteneği

Birden fazla dili algılama özelliğiyle öne çıkan GPT-4o, anında çeviri yapabiliyor.  Gerçek zamanlı bir çeviri aracı olarak yararlanabilmenin mümkün olduğu bu araç, zaman içinde dil öğrenim zorunluluğunu ortadan kaldırabilecek bir güce sahip! Tanıtım amaçlı paylaşılan videolardan birinde OpenAI yetkilisi Mira Murati, İtalyanca dilinde konuştu ve yanındaki diğer çalışanlar farklı olarak İngilizce konuştu. Sonuç ise son derece başarılı! GPT-4o yeni yapay zeka modeli, müthiş bir hızda ve hatasız bir şekilde cümlelerin çevirisinin yapılmış halini aktarabildi.

Ekstra Duygu Kavrama Özelliği

GPT-4o’nun gülümseyebildiğini biliyor muydunuz? Bu özellik, belki biraz ilginç gelebilir. Söz konusu yeteneğin altında yatan asıl neden, bu yapay zeka modelinin duyguları anlayıp aynı şekilde karşılık verebiliyor olması! Algıladığı sesi tonundan karşısındaki kişinin ruh halini ya da neler söyleyebileceğini hemen kavrayabiliyor. Bazen alaycı bir şekilde davranıyor ve en ilginci de, herhangi bir hata yaptığı zaman bunu hemen fark ediyor.

Seslendirme ve Müzik

GPT-4o’nun şarkı söyleyebildiğini belki CHATGPT web sitesinde yer alan videolar arasında görmüş olabilirsiniz. Son derece etkileyici bir özellik olan şarkı söyleme yeteneği, dilerseniz sizlerle düet bile yapabiliyor. Sadece bu da değil! Taklit bile yapabiliyor. Yani eğer ondan bir sarhoş edasıyla şarkı söylemesini ya da doğaçlama konuşmasını isterseniz, gerçekçi bir manzarayla karşılaşacağınızı bilmenizde fayda var!

Sesli İletişim Yeteneği

Çoğunuzun bildiği gibi, ChatGPT Voice’un Android ve iPhone cihazlarda geçerli olan bir sürümü zaten bulunuyordu. Yani, söz konusu bu sürüm sayesinde kullanıcıların çoğu yapay zekâ ile kısmen de olsa doğal bir şekilde sohbet edebiliyordu. Tabii, bu sürümde yapay zeka söylenenleri dinlemiyor ve yalnızca metin oluşturarak bir çıkarıma varıyordu. İşte tam bu noktada OpenAI kolları sıvadı ve GPT-4o ile eksik olan bu özelliklerin çoğunu kullanıcıların hizmetine sundu.

Yeni GPT modelinin bir parçası olarak öne çıkan GPT-4o sesli iletişim özelliği sayesinde son derece yoğun ilgi görüyor. Etraftaki tüm detayları gözlemleyen ve hızlı bir şekilde size yanıtlar veren bu uygulama, adeta sesli ve sanal bir asistan gibi destekçiniz olabilir. Hatta duyacağınız ses, bir robottan ziyade insan sesine çok daha yakın! Kullanıcılar tarafından sesli bir şekilde oluşturulan promtları algılamayı ve karşılığında etkileşime geçmeyi başaran GPT-4o, bu yetenekleri sergileyebilmek için sıfırdan inşa edildi. Yani Omni, etraftaki sesleri duyup anında algılayabiliyor ve çok hızlı bir şekilde karşılık verebiliyor. Dijital dünyaya dair bir başka konu olan ‘’ 2024’ün En İyi Ücretsiz Yapay Zekâ Uygulamaları ‘’ hakkında fikir edinmek isterseniz linke tıklamanız yeterli!

Video ile İletişim Özelliği

Takma adı Omni ile anılan GPT-4o yetenekleri arasında video ile sağlanan iletişim de yer alıyor. Yani, artık metin ve görsellere ek olarak, video ile iletişim kurmak da mümkün olabiliyor. Bu yenili tanıtıldığı zaman, resmi web sitelerinde yer alan bir demoda GPT-4o robotunun, canlı video ve ses ile bir insanla konuşma yaptığı gösterildi. Son derece gerçekçi deneyimlerin yer aldığı videoları kullanıcılara aktaran şirket sahipleri, GPT-4o sayesinde bir insanla görüntülü sohbet etmenin ne kadar kolay olabileceğini gözler önünde seriyor.

GPT-4o’nun kameradan gördüklerini yorumlayabiliyor olması, dikkat çeken bir başka özellik! Son derece gerçekçi analizler sunan bu yapay zeka robotu, önceki modellerle karşılaştırıldığı zaman, daha fazla veriyi ve görsel detayı akılda tutabiliyor. Yani, karşımızda dijital zekasını en iyi şekilde kullanıcılara sunabilen bir robot olduğunu söyleyebiliriz. 

Gemini AI hakkında bilgi almak için tıklayın.    

GPT-4o ile GPT-3.5 farkları nelerdir?

 

ChatGPT 3.5 ile ChatGPT 4o farkları nelerdir?

 

OpenAI’ın 13 Mayıs 2024 tarihinde kullanıcılara tanıttığı GPT-4o, yeni bir büyük dil modeli olarak biliniyor. Söz konusu model, mobil cihazınızdan ya da bilgisayarınızdan kullandığınız ChatGPT sohbet botunun daha güçlendirilmiş bir hali olarak ortaya çıkıyor. GPT 3.5 robotu ise eski bir dil modeli olarak kullanım imkanı sunmaya devam ediyor. OpenAI tarafından 2022’de tanıtılan GPT 3.5, ChatGPT tarafından sunulan ücretsiz versiyonda kullanılabiliyor. ChatGPT ’ye herhangi bir ödeme yapmayan ve bu şekilde kullanımına devam eden her kullanıcı, GPT-3.5 özelliklerinden faydalanabiliyor. Ücretli kullanımı tercih edenler, yani Plus aboneleri ise GPT-4 robotunu kullanabiliyor.    

Ücretsiz GPT kullanıcıları, yeni çıkan GPT-4o’yu da aynı şekilde ücretsiz bir versiyonla kullanabiliyor. Limitin dolması durumunda ise sistem otomatik olarak GPT-3.5 özelliklerini sunmaya devam edecek. GPT-4o ile 3,5 arasındaki en büyük fark, 4o modelin mevcut modellerden daha iyi performans göstermesi ve tabii hızının da aynı şekilde daha yüksek olması! Çok modlu bir yapay zeka modeli olan GPT-4o; metin, ses ve görüntüyü insan algısına eş değer bir hızda algılıyor ve neticede kaliteli içerikler üretebiliyor. Dilerseniz dijital pazarlama sektörünün önemli bileşenlerinden biri olan ‘’ Sosyal Medya Yönetimi Nedir? Nasıl Yapılır?‘’ başlıklı içeriğimize de göz atabilirsiniz.

Yapay Zeka ile Video Oluşturma AraçlarıYapay Zeka İçerik Oluşturucu Araçları & En İyi Ücretsiz Yapay Zeka Uygulamaları'nı keşfetmek için tıklayın.

Dijital mecradaki tüm gelişmelerden haberdar olmak ve pazarlama sektörüne profesyonel bir adım atmak için Edvido’nun profesyonel ekibiyle iletişime geçebilir; teknolojik yeniliklerden en iyi şekilde faydalanabilirsiniz.

 

 

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al