Yazılım Nedir?
Yazılım, bilgisayar ve elektronik cihazlarda belirli görevlerin yapılmasını sağlayan ve bilgisayar dilinde yazılan kodlama dizini olarak tanımlanır. Yapılan özel kodlama işlemleri ile elektronik cihazlar üzerinde yer alan tüm parçalarını birbiri ile iletişim halinde olması ve istenilen işlemlerin yerine getirilmesi sağlanıyor. Yazılım geliştirme işlemleri ile elektronik cihazların fonksiyonları artmaya ve daha verimli işlerin yapılmasına başlanmıştır. Teknolojik gelişmelere göre yazılımlar hazırlanıyor.
Elektronik her cihazın yaptığı işe göre özel yazılım sistemleri vardır. Yazılım firmaları, cihazların yapacakları işlere göre yazılımlar yaparken her defasında verimliliğin artırılmasını hedef alırlar. Sistemlerin ve kişilerin ihtiyaçlarına göre yazılımlar, masaüstü, mobil ve web yazılım olarak farklı kategorilerde hazırlanıyor. Yazılım, komutlar bütünü olarak bilinir ve günlük hayatta birçok işin daha kolay yapılmasını sağlar. Her sektörün hizmet türlerine göre özel yazılımlar geliştirilir ve kullanılır.
Yazılım Firmaları Ne İş Yapar?
Yazılım firmaları, çeşitli sektörlerde işlemlerin ve üretimlerin kolaylaştırılmasını sağlayan elektronik cihazların çalışmasını sağlayacak kodlamalar yapar. Bilgisayar, mobil cihazlar gibi elektronik cihazların belirli bir amaca yönelik işlemlerin yerine getirilmesini sağlayan yazılım programları hazırlar.
Teknolojik cihazların tümü yüklenen kodlama sisteminde verilen emirlere göre çalışır. Yazılım firmaları çoğu zaman hazır paket yazılımlar geliştirerek sektörlerin ve kişilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışır. Elektronik her cihazın kendisine göre özel yazılımları vardır ve bu yazılımlar, yazılım firmaları tarafından ihtiyaca yönelik hazırlanır. İnternet teknolojisinin gelişmesi ile birlikte hayatın her aşamasında çeşitli yazılımlar kullanılmaya başlanmıştır. Yazılım firmaları, müşteri talep ve ihtiyaçlarına göre özel çalışmalar yapar.
Yazılım geliştiricileri, hayal gücü, bilgi ve yeteneklerine göre yeni projeler hazırlar ve güncel ihtiyaçları karşılayabilecek en iyi yazılımları geliştirirler. Kullanılan her teknolojik cihazda, yapılan her işlem farklı yazılımlar ile gerçekleşiyor. Yazılım firmaları, web tasarımından, mobil uygulamalara ve çeşitli cihazların çalışmasını sağlayacak sistemlere kadar çok farklı alanlarda sınırsız yazılım seçenekleri sunabiliyor. Yazılım firmaları, son dönümlerde mobil uygulama yazılımları yaparak, kurumsal ve bireysel kullanımlara uygun, ihtiyaçları karşılayacak yazılım ürünlerini ortaya koyuyorlar.
Yazılım Firmalarının Faydaları Nelerdir?
Endüstriyel sektörde farklı ürün üretimleri yapmayı planlayan şirketler çeşitli yazılımlara ihtiyaç duyar. Üretimde kullanılacak ya da yeni tasarlanan bir cihazın çalışmasını sağlayacak yazılımların yapılabilmesi için profesyonel hizmet sunan yazılım firmaları ile çalışmak önemlidir. Yazılım firmaları, kişiye ve kuruma özel yazılım hizmetleri sundukları için birçok avantaj sağlıyor.
Günümüzde, internet hayatın her alanına girdiği ve mobil cihazlar üzerinden kullanılabildiği için işletmeler özel yazılımlara ihtiyaç duyabiliyor. Yazılım firmaları, sektör bazlı yazılımlar geliştirebiliyor ve firmaların ihtiyaçlarına yönelik, muhasebe, stok, satış, pazarlama, insan kaynakları gibi tüm iş bölümleri ile ilgili yazılımlar yapıyor. Yazılım firmalarının en büyük faydası, ihtiyaç duyulan yazılım seçeneklerini kısa sürede hazırlayarak kullanıma sunmalarıdır. Her yazılım firması, müşterileri için hazırlamış olduğu yazılımlar için satış sonrası destek hizmetleri de veriyor. Bu destek hizmetleri kapsamında, yaşanan gelişmelere ve ihtiyaçlara göre yazılımlar üzerinde geliştirme çalışmaları da yapıyor. Firmalar kullanmış oldukları yazılımlar sayesinde sektörlerinde rakiplerine göre daha üst sıralara çıkabiliyor ve hedef kitlelerine daha kolay ulaşabiliyor.
Yazılım firmaları, sundukları hizmet seçenekleri ile her zaman daha kaliteli ve verimli hizmetlerin sunulmasını, firmaların sektörlerinde kendilerini daha iyi göstermelerini sağlıyor. Özel analizler ve projelerle hazırlanan yazılımlar, firmaların daha iyi temsil edilmesini sağlıyor. Tüm yönleri ile bakıldığında, yazılım firmalarının müşterilerine sunduğu faydalar sınırsız denilebilir.
Neden Yazılım Firması İle Çalışılmalı?
Firmalar, yazılım firmalarının sunduğu hizmetlerde faydalanarak sektörlerindeki varlıklarını ve hizmet seçeneklerini artırırlar. Teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmek ve müşteri taleplerini karşılaşabilmek için yazılım firması ile çalışılmalıdır. Hizmet ve ürünlerde kullanılan yazılımların devamlılığı her zaman önemlidir. Firmalar, kullandıkları yazılımları her zaman geliştirilebilir olmasını ve ihtiyaçlara göre geliştirilmesini ister.
Bunun için bünyelerinde uzman yazılım ekipleri bulundurmak zorunda kalabiliyor. Bu birçok firma için yüksek maliyet anlamına geliyor. İhtiyaç duyulan yazılımların daha uygun maliyetlerle hazırlanmasını ve sınırsız desteklerin sunulabilmesi için yazılım firmalarının hizmetlerine ihtiyaç vardır. Yazılım firmaları ile neden çalışılması gerektiği hususunda şunlar sayılabilir.
- Gelişen teknolojilerden faydalanmak,
- Kurum içi ve kurum dışı iletişimi daha güçlü hale getirmek,
- Üretim maliyetlerini düşürmek,
- Tüm işlemlerin daha hızlı ve güvenli yapılmasını sağlamak,
- Büyüme hızını yakalayabilmek,
- Kar oranını artırmak,
- Verimliliği daha fazla artırabilmek,
Bu sayılan hususların tamamı her firmanın ihtiyaç duyduğu çalışmalardır. Yazılım firmaları, sektörlerin ve firmaların çalışmalarına özgü yazılımlar geliştirdikleri için neden tercih edilmeleri gerektiğini gösteriyorlar. Birçok firma, bazı işlemler için hazır paket yazılımlar kullanabiliyor. Ancak bu hazır paket yazılımlar belirli bir süre sonunda ihtiyaçlar için yetersiz kalabiliyor. Yazılım firmaları ile çalışıldığında, paket yazılımlar değil sürekli geliştirilebilir ve ihtiyaçlara göre düzenlenebilen yazılımlar kullanılmaya başlanır.
Doğru Yazılım Firması Nasıl Seçilir?
İşletmenizi büyütmek ve daha verimli hale getirebilmek için farklı yazılımlar yerine daha profesyonelce hazırlanmış tek bir yazılım kullanmayı tercih etmelisiniz. Şirketinizin ihtiyaçlarına göre yazılımların yapılmasını sağlayabilmek için doğru yazılım firması seçimi yapmalısınız. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte piyasada farklı yazılımlar yapan çok sayıda firma vardır. Bu firmalar arasından en doğrusunu seçebilmek için çeşitli kriterlere dikkat etmek gerekir.
Doğru yazılım firması seçebilmek için öncelikle referans bilgisine bakılmalıdır. Yazılım firmalarının yapmış olduğu yazılımların neler olduğu bilmek ve projeleri yakından tanımak önemlidir. Kullanılmakta olan yazılım projelerini inceleyebilirsiniz. Yazılım firması, mobil uygulama geliştiriyorsa, geliştirmiş olduğu mobil yazılımların, market yayınlarına ve kullanıcı yorumlarına bakmalısınız. Bu incelemeler, doğru ve güvenilir yazılım firmasını seçmenize yardımcı olacaktır.
Yazılım firmalarının müşteri potansiyelleri sundukları hizmetlerin kalitesini gösterecektir. Yazılımların kişisel ve sektörel bazlı yapılıp yapılmadığı görülmelidir. Talep ettiğiniz yazılım için sizlere sunulan önerilerin gerçekleştirilebilme olasılıklarını görmelisiniz. Benzer yazılımları önceden yapmışlarsa, kullanılmakta olan yazılımların verimlilik oranını ve kullanışlılığını görmelisiniz.
Doğru ve güvenilir yazılım firmalarını seçebilmek için yazılım yapan kadrosu hakkında bilgi toplanmalıdır. Yazılım yapacak personelin uzmanlık alanları, kullanılan yazılım dilleri hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Güvenilir hizmetler alabilmek için talep ettiğiniz yazılımları, freelance yazılımcılara değil kadrolu olarak çalıştırmış olduğu yazılımcılara yaptırıyor olmalıdır. Doğru yazılım firması seçimi yapmak, alacağınız yazılım hizmetinin sürekliliğini ve destek hizmetlerinin devamlı olmasını sağlayacaktır. İstanbul yazılım firması na buradan ulaşabilirsiniz.
Yazılım Şirketinde Kimler Çalışır? Görevleri Nelerdir?
Yazılım şirketlerinde çalışabilmek için üniversite diplomasına ihtiyaç olmayabiliyor. Her yazılım firması kendi prensiplerine göre çalışacak elemanlarını belirleyebiliyor. Programlama dillerini bilen ve istenilen yazılımları yapabilen kişiler, yazılım firmalarında çalışabiliyor. Profesyonel hizmet sunan yazılım firmalarında kimler çalışır denildiğinde genelde şunlar sayılır.
- Bilgisayar mühendisleri,
- Yazılım mühendisleri,
- Yazılım mimarları,
- Web tasarım uzmanları,
- Grafik tasarım uzmanları,
- Seo uzmanları,
Yazılım alanında teknik bilgiye sahip olan kişiler yazılım firmalarında çalışabiliyor. Her çalışan uzmanlık alanlarına göre farklı görevleri yapabiliyor. Bilgisayar ve yazılım mühendisleri, müşterinin taleplerine göre yazılım analizlerini yapar ve yazılımın hangi yazılım dili ile nasıl yapılacağına karar verir. Yazılım mimarları, hazırlanan yazılımın elektronik cihaza ya da sisteme uygulanmasını sağlar. Web tasarım uzmanları, firmaların internetteki görünür yüzü olan web sayfalarının hazırlanmasını sağlar.
Grafik tasarım uzmanları ise yazılımlarda kullanılacak ara yüz ve içerik görsel tasarımlarla ilgili çalışmaları yapar. Seo uzmanları ise özel yazılımlarla hazırlanan web tasarımlarının arama motorlarına uyumlu hale getirilmesini sağlar. Yazılımı firmalarında çalışan tüm personel, yapılacak olan projelerle ilgili iş bölümü yapar ve yazılımın kısa sürede hazırlanarak müşteriye teslim edilmesini sağlar.
Yazılım Şirketlerinin Sağladığı Kolaylıklar
Kişi ya da firmalar bir yazılım projesine ihtiyaç duyduklarında yazılım firmaların hizmetlerine ihtiyaç duyarlar. Yazılım projelerini kendileri yapmak isteyenler istedikleri sonuca ulaşabilmek için yüksek maliyetler ödemek zorunda kalabiliyor. Yazılım şirketlerinin müşterilerine sağladığı kolaylıklar arasında, istenilen yazılımların kısa sürede daha uygun maliyetlerle hazırlanması yer alıyor.
Yazılım firmaları, ihtiyaçlara yönelik daha geniş kapsamlı analizler yaparak, yazılım uzmanları ile talepleri karşıladıkları için firmaların işlerini kolaylaştırıyor. Firmalara sağlanan kolaylıklar arasında, hazırlanan yazılımların sürdürülebilir olması ve sağlıklı bir şekilde kullanılabilir olmasını sağlamak yer alıyor. Yazılım firmaları ile çalışmak her zaman avantaj sağlar.
Müşterilerin yazılım ihtiyaçlarını anlamak, ihtiyaçları tespit etmek ve geleceğe dönük projeler hazırlamak yazılım firmalarının hizmetleri arasında yer alıyor. Firmalar, sektörde olumlu etkiler oluşturabilmek ve müşterilerinin tüm beklentilerini karşılayacak hizmetler sunabilmek için verimli kullanılabilen yazılımlara ihtiyaç duyarlar. Kurum içi ve dış iletişimlerin ve işlemlerin daha kolay yapılmasını sağlayan yazılımların kullanılması, verimliği artıracaktır.
Bu verimlilik artışı, yazılım firmalarının sağlamış olduğu kolaylıklarla gerçekleşiyor. Kullanmış olduğunuz yazılımların zamanla güncellemeye ve gelişen sistemleri göre yeni yazılımlara ihtiyaç duyulması, güvenilir yazılım firması ile çalışmanız gerektiğini gösterir. Tüm yazılım proje ihtiyaçlarının karşılanabilmesi, yazılım firmalarının müşterilerine sunduğu kolaylık seçenekleri arasında yer alıyor.
Yazılım Şirketlerinin Görevleri Nelerdir?
Yazılım şirketleri de ticari kuruluşlardır ve müşterilerinin taleplerine göre özel hizmet seçenekleri sunar. Ancak sunulan her hizmet için belirli sorumluluk ve yükümlülükleri vardır. Her yazılım şirketi, müşterilerine karşı yasal sorumludur ve yaptıkları yazılımlarla ilgili gizlilik kurallarına uymalıdır. Yazılım firmalarının görevleri, müşteri taleplerine göre yazılım projeleri için analizler yapmak, ihtiyaçlara yönelik projeler hazırlamak ve uzman elemanlarla istenilen yazılımları en kısa sürede hazırlamaktır.
Bu işlemleri yapabilmek için müşterileri ile iş sözleşmesi hazırlarlar. İş sözleşmesinde tarafların uyması gereken tüm yasal ve hukuki kurallar belirlenir. Yazılım firmaları, yazılım projelerini hazırlarken her işlem aşamasında müşteri onayını alır ve projenin sözleşmeye uygun olmasını sağlar. Hazırlanan proje, zamanında müşteriye teslim edilir ve yazılımın kullanımı için gerekli eğitimler verilir. Yazılım firmalarının görevleri arasında, proje hazırlama süreci sonrasında destek hizmetlerini de vermek vardır. Yapılacak sözleşme ile yazılım geliştirme çalışmalarının devam ettirilmesi de sağlanabiliyor.
Yazılım Firması Fiyatları 2025
Firmalar, ihtiyaçları olan yazılımlar için belirli bir bütçe ayırırlar. Yazılım firmaları, müşterilerinin taleplerine göre yazılım projelerini hazırlarken, projenin büyüklük durumuna göre fiyat belirlemesi yapar. 2025 yılı yazılım fiyatları, firmalara göre değişiyor. Yazılım firmasının, uzman kadrosu, yapmış olduğu yazılımların kalitesi ve destek hizmetleri gibi seçenekler, yazılım fiyatlarının farklı olmasına neden oluyor.
Yazılım firması fiyatlarını belirlerken kullanılacak modüllere, tasarımlara, yapılacak analiz çalışmalarına, yazılımın alacağı zamana ve yazılımcı tecrübesine göre dikkat ediyor. Yazılım fiyatlarını belirlenen en önemli faktörler arasında yazılım türü yer alıyor. Yeni bir yazılımın geliştirilmesi, mevcut yazılımın modifikasyonu, yazılım entegrasyonu için ayrı ayrı fiyatlar belirleniyor. Yazılım projesinin boyutuna göre fiyat belirlenirken, küçük, orta, büyük yazılım türlerinin hangisinin kullanılacağı göz önünde bulunduruluyor. Mobil uygulama yazılımları için farklı fiyat teklifleri sunulur.
Şehirlere Göre Yazılım Firmaları Fiyat Listesi
İllere Göre Yazılım Firmaları
|
Ortalama Fiyat
|
İstanbul Yazılım Firmaları
|
15.000 - 2.000.000 TL
|
Ankara Yazılım Firmaları
|
15.000 - 2.000.000 TL
|
İzmir Yazılım Firmaları
|
15.000 - 2.000.000 TL
|
Bursa Yazılım Firmaları
|
15.000 - 2.000.000 TL
|
Antalya Yazılım Firmaları
|
15.000 - 2.000.000 TL
|
Adana Yazılım Firmaları
|
15.000 - 2.000.000 TL
|
Eskişehir Yazılım Firmaları
|
15.000 - 2.000.000 TL
|
Gaziantep Yazılım Firmaları
|
15.000 - 2.000.000 TL
|
Kayseri Yazılım Firmaları
|
15.000 - 2.000.000 TL
|
Kocaeli Yazılım Firmaları
|
15.000 - 2.000.000 TL
|
Yazılım Firmaları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Yazılım firmaları, gelişen teknolojiye ayak uydurarak farklı projelere imza atan, bilişim dünyasının en önemli koludur. Özgün ve kullanıcıya hitap eden tasarımlar yaparak, müşterin talep ve isteklerine yerine getiren bilişim yazılım firmaları, müşterilerinin isteklerine göre, SEO hizmeti alarak, firmaların Google aramalarında üst sıralara yerleşmesini de sağlamaktadır. Yenilikleri takip ederek, teknolojik araçlarla, kullanımı kolay ara yüzler oluşturan ve yazılım kodlamalarıyla tasarımlar yapan yazılım şirketleri, uzman ve konusunda deneyimli ekiplerle çalışarak, mobil ve web yazılımı alanında da hizmetler veren firmalardır.
Kurumsal firmalar için kullanıcı dostu ara yüzler sayesinde geliştirilen projeler üreten yazılım firmaları, firmaların kurumsal kimliğini ön plana çıkaracak web tasarımlarıyla müşterilerin talep ve ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
Profesyonel ve konusunda uzmanların çalıştığı büyük yazılım firmalarında, geniş bir çalışan portföyü bulunmaktadır. Bu çalışanlar sayesinde, büyük projeler en güvenilir şekilde müşterilere sunulmaktadır.
Kurumsal firmaların web tasarımlarında istenilen yazılımlar kullanılarak, projeler üretilmektedir. Genelde yazılım firmaları; HTML, .Net, ASP, PHP, Java Script, Flash gibi web yazılımlarıyla oluşturulacak sistemleri kullanmaktadır.
Bilişim sektöründe hizmet veren yazılım firmaları, kurumsal firmaların isteklerine göre değiştirilebilen, geliştirilebilen yazılımlar ve özel kodlamalar sayesinde, kolay kullanılabilecek arayüzler üretebilmektedir.
Yazılım firmalarıyla çalışmanın birçok avantajları bulunur. Yazılım firmalarıyla yapılan uzun süreli iletişim sayesinde farklı bağlantıların kurulması da gerçekleşmektedir. Herhangi bir geliştirme söz konusu olduğunda, aynı firma ile çalışmak, her iki taraf için de kolaylıklar sağlamaktadır.
Yazılım firmalarının bağlı müşteriler edinmesi, hizmet almak isteyen firmaların aldıkları hizmet karşısındaki memnuniyetleri, her iki tarafın da işini ne kadar iyi yaptıklarının bir göstergesi olmaktadır.
Kurumsal Firmalar İstanbul Yazılım Firmalarından Hangi Hizmetleri Alabilirler?
Kurumsal firmalar ihtiyaçları ve müşteri talepleri açısından bir çok yazılım ürünü veya hizmetine ihtiyaç duyarlar.
Kurumsal firmalar; insan kaynakları, bütçe yönetimi, stok yönetimi gibi alanlarda operasyon yönetimini kolaylaştıracak yazılım çözümlerine ihtiyaç duyar. Bu çözümlere ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) çözümleri denir. ERP çözümlerinde tüm veriler tek bir kaynakta toplanır. ERP kaynak yönetimi için yüksek verimlilik sağlar.
En çok tercih edilen çözümlerden diğeri ise CRM''dir. CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi), firmaların müşteri davranışlarını yakından takip etmelerini yani müşterileri daha iyi tanımalarını sağlar. CRM pazarlama ve satış departmanları için en gözde yazılım çözümüdür.
Zaman yönetimi ve doğru atamalar için iş takip sistemleri kurumsal firmalar tarafından tercih edilen yazılım çözümleri arasındadır. İş takip sistemleri, iş süreçlerinin yönetimini kolaylaştırır.
Bu çözümler kurumsal yazılım geliştirme firmaları tarafından sağlanır.
Yazılım Firması Türleri Nelerdir?
Yazılım geliştirme firmaları, yazılım projeleri yürütür. Yazılım projeleri; firmaların ihtiyaçlarına, yazılımcının yeteneğine ve bilgisine göre şekillenir. Günümüzde her alanda yazılım projelerine ihtiyaç duymaktayız bu nedenle yazılım firmalarının sayısı git gide artmaktadır.
Yazılım geliştirmede sektör bazlı ya da hizmet bazlı çalışan yazılım firmaları da vardır. Yazılım danışmanlığı yapan firmalar ise yazılım geliştirme hizmeti almak isteyen firmalar için yol gösterir. Ancak yazılım danışmanlığı yapan firmaların yazılım sektörüne ne kadar hakim olduğuna dikkat edilmelidir.
Yazılım Firmalarından Hangi Hizmetleri Alabilirim?
Bir yazılım şirketi, sağlık, güvenlik, eğitim, pazarlama, eğlence gibi birbirinden farklı sektörlerde duyulan ihtiyacı karşılamaktadır. E-ticaret, bu konuda verilebilecek en güzel örneklerden biridir. Yazılım firmaları, günümüzün en popüler sistemi olan e-ticaret için, yeni sistemler geliştirmeye çalışmaktadır.
Mühendislik yazılım firmaları, insanların internet üzerinden yaptıkları alışverişlerin yaygınlaşması sayesinde, talep ve istekler de artmaya başlamıştır. E-ticaret sisteminin responsive uygulaması ile tablet ve akıllı telefonlarda sorunsuz çalışması için birçok bağlantı e uygulama oluşturmaktadır.
Her yazılım firmasının farklı müşteri portföyü bulunmaktadır. Kimi yazılım firmaları tek bir sektöre hizmet ederken, kimi yazılım firmaları, farklı sektörlere hizmet etmektedir. Bu tamamen yazılım firmasına gelen talep ve ihtiyaç ile ilgilidir.
Yazılım firmaları hizmetleri:
- Web yazılım
- Kurumsal SEO
- E-ticaret
- Özel yazılımlar
- Veri tabanı yazılımları
- Mobil uygulamalar
- Kurumsal web tasarımı
Çoğu firma sadece oyun sektörü üzerine yazılım yapmaktadır. Kimi yazılım firmaları, sağlık ya da eğlence sektörüne yönelmiştir. Her sektörde farklı ihtiyaçlar ve gereklilikler vardır. Her yazılım firması, bu tür gereklilik ve ihtiyaçlara aynı anda cevap verme ustalığını da gösterememektedir.
Ünlü yazılım firmaları, faaliyet gösterdikleri alanlarda profesyonel ve kaliteli hizmetler verirler. Konularına hâkim, konusunda tecrübeli ve uzmanlardır. Bu durum, yazılım firmalarının müşteri portföyünün zenginleşmesini ve konularında lider olmalarını sağlamaktadır.
Yazılım firmalarının çalışan sayısı da ürettikleri işlerde etkili olmaktadır. Uzman ve deneyimli ekiplerle çalışmalarını sürdüren firmalar, faaliyetlerini daha geniş alanlara da yayabilmektedir.
Firmaların çalışan sayısının artması, firmanın ne kadar büyük ve güçlü olduğunun göstergesi olmakla beraber, iş kalitesini ve zamanında yapılan projeleri de beraberinde getirmektedir.
En iyi yazılım firmalarında çalışanların yetenekleri, başarılı işlerin çıkarılmasında baş rolü oynarken, dijital dünyada oluşan farklılıkların oluşturulmasında da firmalara destek vermektedir.
Yazılım Firması Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyim?
Yazılım geliştirme firması seçerken en çok sorulan şey bütçe olmaktadır. Ancak projenin sürekliliği göz önünde bulundurularak alınan hizmetin güncelleme gerektiren bir iş olup olmadığına göre yazılım geliştirme firması seçilmelidir.
Yazılım geliştirme fiyatı, yazılım firmalarına göre değişir. Yazılım geliştirme firmalarının yazılım geliştirme hizmeti için sunduğu teklifler; kullanılan teknolojiler, ekip ve yetenekleri, sektör uyumu, teslimat süresi gibi bir çok parametreye bağlıdır.
Yazılım geliştirme firmalarını seçerken yazılım firmasının daha önce gerçekleştirmiş olduğu işleri incelemek, yazılım firmasının ekibi hakkında bilgi edinmek gerekir. Yazılım geliştirme firması ile sıkı ilişkiler kurmak süreklilik gerektiren projelerde oldukça önemlidir. Genellikle yazılım geliştirme firmaları sunulan hizmet veya ürüne göre hizmet/ürün alan firmaya eğitim ve danışmanlık hizmeti verir.
Büyük yazılım firmaları ile çalışmak isteyen kurumlar, yazılım firması seçerken bazı noktalara dikkat etmelidir. Yazılım firmasının seçilmesi aşamasında, referansların büyük önemi bulunmaktadır. Yazılım firmalarının en önemli kriterleri arasında; referansları ve yaptıkları hizmetleri bulduğu karşılıktır.
Yazılım firmaları listesi aralığına bakıldığında kurumların ilk önce referanslı olan ve konusunda kaliteli ve profesyonel hizmetler çıkaran firmaları listeye almaları gerekir. Yazılım firmalarıyla çalışan çevrede başka insanların bulunması, hizmeti alacak kurum ya da kişiler için önemlidir.
- Yazılım firmalarında, referans araştırması yapmak
- Seçilen firmalar ile karşılıklı gelerek, iletişime geçmek
- Doğru müşteri temsilcisini seçmek
- Yazılım firmalarında demo çalışmaların olması
Yazılım firmalarının araştırılması konusunda ilk kriter olarak referanslı firmaların seçilmesi gerektiğinin önemi büyüktür. Eğer çevrede daha önce bu tür firmalarla çalışan birileri yoksa; tanınan, kariyer yapmış, referansları ile kendine çekebilen firmalar tercih edilmelidir.
Yapılan araştırmaların ardından en önemli ikinci adım ise, seçilen firmalarla yüz yüze görüşmektir. Yüz yüze yapılacak bir iletişim, iki tarafın da birbirlerine güven duymasına ve yapılacak işlerin daha çabuk anlaşılmasına imkân tanıyacaktır.
Yazılım firmalarında müşteri taleplerini geri çevirmek, karşı tarafta bir güvensizlik yaratmaktadır. Bu yüzden hemen hiçbir yazılım firması, müşteri taleplerini geri çevirmemeye özen gösterir.
Yazılım firmalarında en çok müşteri temsilcileriyle karşılıklı iletişim halinde olunmaktadır. Bu yüzden müşteriye yönlendirilecek müşteri temsilcisinin, konusuna hâkim, sorulara anlaşılır ve karşı tarafın kabul edebileceği cevapları veren, müşterinin ne istediği net şekilde anlayan kişiler olması önemlidir.
Yazılım firmaları fiyatları, yapılan hizmetin kapsamına göre değişmektedir.
Kurumsal müşteriler yanında bireysel müşteriler de yazılım şirketlerinin müşterileridir. Profesyonel web tasarımı, mobil site, mobil uygulama geliştirme fiyatları, kanal ya da portal hizmetleri, müşterilerin taleplerine göre değişkenlik gösterir.
Bu yüzden yazılım firmalarının fiyatları da yapılacak işleme göre farklılaşmaktadır.
Konumlarına Göre Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Norveç Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Norveç yazılım firmaları ve şirketleri, küresel yazılım ve bulut uzmanları olarak hizmet vermektedir. Dijital dönüşüme geçmek isteyen firmalara hizmet veren firmalar, dünya üzerinde en büyük bulut ekonomisine sahip firmalardır.
Avrupa, Asya ve ABD’de hizmet veren Norveç firmalarının hizmetleri arasında; yazılım ve bulut ekonomisi, danışmanlık hizmetleri, eğitim ve etkinlikler, abonelik hizmetlerini sunmaktadır.
Almanya Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Otomasyon ve proses sanayisi dışında, tasarım, profibus kalite güvencesi, yazılım danışmanlık, yazılım eğitimleri veren Almanya yazılım firmaları ve şirketleri, bilgi işlem hizmet sunucusu, organizasyon hizmetleri, elektronik veri işleme, yazılım oluşturma ve geliştirme hizmetleri sunmaktadır.
Yazılım editörlüğü, üretim yazılımı, lojistik yazılımlar, üretim süreci planlama, üretim planlama ve kontrol konularında da yazılımlar yaparak, müşteri talep ve ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar.
Yurtdışı/Uluslararası Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Yurtdışı/uluslararası yazılım firmaları ve şirketleri tarafından geliştirilen ve oldukça rağbet gören birçok alternatif yazılımlar bulunmaktadır. Dijital oyun ve e-spor, sosyal medya, veri görselleştirme, özgür yazılım ve eşsiz dijital çalışmalar konusunda hizmet vermektedirler.
Bunların yanında, mobil uygulama, mobil tasarım, XCode yazılımları, e-ticaret ürünleri de yazılım firmaları tarafından müşterilerine sundukları hizmetler arasında yerini almaktadır.
KKTC-Kıbrıs Yazılım Firmaları ve Şirketleri
KKTC Kıbrıs yazılım firmaları ve şirketleri, bilgisayar tamiri, yazılım danışmanlığı, şirketler için IT desteği, güvenlik sistemleri, stok yazılımları ve web tasarımı hizmeti sunmaktadır.
Web tasarım ve yazılımlarının günümüzde oldukça etkili olduğu ve firmaların da buna ayak uydurduğu bu dönemde yazılım firmaları, şirketlerin web yazılım ve tasarım konusundaki tüm açıklarını kapatmaktadır.
Estonya Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Bilgi teknolojileri, IT uzmanları, veri bilimciler Estonya yazılım firmaları ve şirketlerinde görev yapmaktadır. Saas dijital ürün yazılım ve dropshipping hizmeti de veren firmalar,
İletişim, teknoloji ve IT sektörlerinde hizmetleri bulunmaktadır.
Taxify, Twilio, Microsoft, Veriff gibi kıdemli geliştiriciler sayesinde, Estonya’da bulunan birçok firma, teknolojik yazılımlardan, web tasarımı ve yazılım hizmetlerinden yararlanmaktadır.
Türlerine Göre Yazılım Firmaları
PHP Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Web, CMS, Otomasyon, harita uygulaması, online ödeme sistemleri, video dönüştürme gibi birçok hizmetleri sunan PHP yazılım firmaları ve şirketleri, PHP programlama dili, HTML5, CSS3, MySQL, Oracle, OAuth2, Jira gibi teknolojileri kullanmaktadır.
Tüm bunların yanında firmalar; network kurulumu, uzaktan erişim çözümleri, network sunucu hizmetleri, video portal sistemleri, açık kaynak kodlu sistemler için de hizmetler vermektedir.
C# Yazılım Firmaları ve Şirketleri
C# yazılım firmaları ve şirketleri, web tasarımlarında gelişen teknolojiyi çabuk adapte ederek, müşterilerin taleplerine cevap verebilmektedir. Firmalar, web yazılımını C# dilini kullanarak yapmakta ve çok daha kısa sürede tasarımı ortaya çıkararak müşteriyi memnun edebilmektedir.
C# programlama dilini kullanarak yapılan yazılımlar, akıllı telefonlar ve tabletlerde çok çabuk responsive uyuma geçebilmektedir. Firmalar, responsive tasarımlar için, bu firmalarla temasa geçebilirler.
Java Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Uygulama yazılımı geliştirme konusunda en çok tercih edilen firmalar, java yazılım firmaları ve şirketleridir. Özellikle CRM, e-fatura, ERP gibi yazılımlardan hizmet almak isteyen firmalar, java yazılım şirketlerini tercih etmektedir.
E-fatura, e-dönüşüm, web tasarım, toplu mail, e-defter, ERP, okul yönetim sistemi gibi yazılımlar, firmalara ve kurumlara birçok alanda destek olmakta ve geliştirilebilir olmasından dolayı, daha kullanışlı olmaktadır.
Python Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Python bir programlama dilidir. Python yazılım firmaları ve şirketleri, python programlama dilini kullanarak birçok projeye imza atmaktadır. Bu programlardan bazıları; Reddit, Portage, Django Siteleri, GNNU Mailman, Planet, Trac, Sage, Açık kaynak programlardır.
Programlama dili Python’ başka program içine gömerek kullanılan Maya, Blender, Inkscape, svg animasyon, yapay zekâ program yazılımları da bulunmaktadır.
ASP Yazılım Firmaları ve Şirketleri
ASP, bir script dili olarak web üzerinde kullanılmaktadır. ASP yazılım firmaları ve şirketleri, bağlantı ve sunucu scriptleri kullanarak web browser’ı oluşturmaktadır. Bunun yanında yardımcı programlar da kullanarak müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar.
Firmalar, ASP.Net, SQL, MSSQL, ERP, CRM, BPM, çok katmanlı yazılım gibi projeler üreterek, yazılım geliştirme yapmakta ve firmaların taleplerini yerine getirmektedirler.
Swift Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Swift bir programlama dili olarak kullanılmaktadır. Swift yazılım firmaları ve şirketleri, Objective C ve XCode programını kullanarak yazılım yapabilirler. Objective-C, Rust, Haskell, Ruby, Python gibi programlama dilleri kullanılarak birçok yazılım üretilmektedir.
Swift dili ile oldukça hızlı ve kolay şekilde uygulamalar geliştiren firmalar, açık kaynak kod yazılımları sayesinde, birçok yazılımı, müşteri talepleri ve ihtiyaçlarına göre oluşturabilmektedirler.
Gömülü Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Gömülü yazılım firmaları ve şirketleri, gömülü sistem geliştirme ve board tasarımı yapabilir, mikro bilgisayarlar üzerinde uygulama geliştirebilirler.
Akıllı ev sistemleri yazılımı geliştirerek, kablosuz sensor ağ yapılandırması yapabilirler.
Firmalar, kullanıcı arayüzü geliştirme, işe özel benzersiz otomasyon sistemleri kurabilmekte, okunan değeri analiz etme, sensor değeri okuma, haberleşme, cihaz tetikleme gibi endüstriyel ihtiyaçları da karşılamaktadır.
AHBS Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Aile hekimliği uygulaması ile sağlık bakanlığı tarafından kullanılan bir program olan Ahbs, AHBS yazılım firmaları ve şirketleri tarafından üretilmektedir. İş yükünü oldukça azaltan program, ülkeler arası doktor iletişimi kadar tüm iletişimi sağlayabilen bir özelliğe sahiptir.
Firmalar Ahbs yazılımları dışında, muayene bilgi yönetimi sistemi (MBYS), dijital arşiv gibi hizmetleri de müşterilerin taleplerine göre sunmakta ya da geliştirme yapabilmektedir.
Özel Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Profesyonel web tasarımı, özel yazılım geliştirme, mobil uygulama geliştirme, kurumsal portal çözümleri gibi hizmetleri sunan özel yazılım firmaları ve şirketleri; müşteri talep ve ihtiyaçlarına net çözümler sunmaktadır.
Altyapı çözümleri, sistem yazılımları, proje portföy yönetimi, BT yönetimi, e-ticaret sistemi, mobil uygulamalar gibi birçok hizmeti de sunan yazılım firmaları, şirketlere özel yazılımlarıyla, tüm ihtiyacı karşılayabilecek kapasitededir.
E-Fatura Yazılım Firmaları ve Şirketleri
E-fatura, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen elektronik fatura belgesidir. Artık firmalar, kâğıt faturalar yerine, elektronik faturalarla müşterilerine fatura kesmektedir. Bu yüzden e-fatura yazılım firmaları ve şirketlerinin sunduğu e-fatura yazılımları, birçok firma tarafından rağbet görmektedir.
Firmalar, oluşturdukları yazılım ve e-fatura portalı sayesinde, e-fatura sistemine geçen müşterilerinin taleplerini ve bu konudaki ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar.
Sigorta Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Sigorta acente ve brokerları tarafından kullanılan ve sigorta yazılım firmaları ve şirketleri tarafından, müşterilerin talep ve ihtiyaçlarını karşılayacak yazılımlar üretilmektedir.
Teklif verme, poliçelendirme, çapraz satış, yenileme, müşteri yönetimi, satış ekibinin koordinasyonu ve raporlama gibi birçok bölümden oluşan yazılımlar, sigorta acentaları ve brokerlerin; her türlü işleminde, daha hızlı şekilde sonuç almasını sağlamaktadır.
Mikro Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Mikro yazılım firmaları ve şirketleri; büyümek isteyen kobilere ya da firmalara, e-dönüşüm çözümleri, e-fatura, e-arşiv, işletme yönetimi çözümleri, sektörel çözümler, entegrasyon çözümleri sunmaktadır.
İş verimliliğini artırmak ve kâr elde etmek isteyen firmalar, işletme yönetimi çözümleri, entegrasyon çözümleri, ürün ve hizmet yönetimi, satın alma ve tedarikçi yönetimi gibi yazılımlardan da yararlanabilmektedir.
E-Reçete Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Sağlık sektöründe, doktorların uzun süre önce geçtiği e-reçete sistemi, elektronik ortamda reçetelerin yazılmasıdır. E-reçete yazılım firmaları ve şirketleri, tüm e-imzalar ile uyumlu çalışan, kolay arayüzlü kullanıma sahip yazılımlar ile, müşterilerinin taleplerini karşılamaktadır.
E-reçete yazılımları sayesinde; reçete hazırlayabilir, periyodik muayeneleri takip edebilir, tüm çalışılan firmalar sınırsız şekilde eklenerek, bir entegrasyon oluşturulabilmektedir.
E-Ticaret Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Sadece ülkemizde değil dünya üzerinde de e-ticaret oldukça rağbet görmektedir. Bu yüzden e-ticaret yazılım firmaları ve şirketleri, gelişmiş ve esnek altyapısı, 7/24 teknik desteği, SEO uyumlu modülleri ile e-ticaret yazılımları geliştirmektedir.
Müşterilerin talep ve ihtiyaçlarına göre geliştirilebilen e-ticaret yazılımları, arama motorlarında üst sıralara çıkmak, trendleri zamanında yakalamak açısından da oldukça önemlidir.
Görüntü İşleme Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Görüntü işleme yazılım firmaları ve şirketleri, analog ve sayısal bir sensor yardımıyla çalışan; endüstriyel otomasyonda, savunma sanayiinde, elektronik ürünlerde, güvenlik kameralarında, trafik denetleme araçlarında kullanılan yazılımları yaparlar.
Firmalar; endüstriyel olarak kalite kontrol ve robotik sistemler, televizyon, fotoğraf makinesi, insan ve araç takibi, termal görüntüleme, plaka tanıma, hız denetimi yapılabilen yazılımlar yapmaktadır.
Lojistik Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Lojistik firmalarının sıklıkla kullandığı ERP yazılımı, lojistik yazılım firmaları ve şirketleri tarafından üretilmektedir. Satış, muhasebe, üretim, personel yönetimi, envanter, müşteri ilişkileri gibi birçok konuda, firmaya kolaylık sağlamaktadır.
Lojistik yazılım şirketleri tarafından yapılan yazılımlar sayesinde; operasyonların yönetimi, araçların donanımı, araçların takibi, sevkiyatların nasıl yapıldığı hakkında birçok bilgilere çok daha kolay ulaşılmaktadır.
Network Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Network yazılım firmaları ve şirketlerinin hizmetleri arasında; YouTube partnerliği, SEO çalışması, facebook hızlı makale, AMP uyumlu yazılım geliştirme gibi hizmetlerin yanında, strateji geliştirme, planlama, tasarım ve kodlama hizmetleri de sunulmaktadır.
Network yazılım şirketleri; sipariş yönetimi, prim yönetim, kariyer yönetimi, sanal AVM uygulamaları, ekip yönetimi gibi projelerle de firmaların ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
Navigasyon Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Navigasyon yazılım firmaları ve şirketleri; kişilerin yön bulmasında, araç navigasyonları, navigasyon haritaları, navigasyon cihazları ve teknolojileri üretmektedir Özellikle görme engelliler için yapılan navigasyon yazılımları bulunmaktadır.
Dijital harita yazılımları, araçlar için üretilen sesli ve görüntülü navigasyon yazılımları, ulusal adres veri tabanı gibi navigasyon teknolojileri, otomotiv sanayinde sıklıkla tercih edilen yazılımlar arasında yerini almaktadır.
Otomobil Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Otomobil yazılım firmaları ve şirketlerinin sunduğu araç yazılımlarında önemli olan güçtür. Araçlara özel yapılan yazılımlar sayesinde araç sahibi, yakıt tasarrufu sağladığı gibi, %30 civarlarında güç artışı da bulunmaktadır.
Araç yazılımları, araç sahiplerinin isteklerine ve ihtiyaçlarına göre geliştirilebilir yazılımlardır. Akıllı otomobiller, kamyon, otobüs, traktör, kamyon, motosiklet, iş makinesi gibi araçlara özel yazılım yapılabilmektedir.
Ticari Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Ticari yazılım firmaları ve şirketleri; otomotiv sektöründe, elektronik ve muhasebe sektöründe, muhasebe ve daha birçok sektörde yaptıkları yazılımlarla, firmaların daha rahat etmesini ve iş yükünün azalmasını sağlamaktadır.
Her sektörün kendine özel ihtiyaçları ve talepleri bulunur. Ticari yazılımcılar, bu istek ve ihtiyaçlara göre firmaların ihtiyacı olan tüm hizmetleri, özel yazılımlarla karşılayarak firmaların kurumsal kimliklerini de oluşturmaktadırlar.
Belediye Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Belediye yazılım firmaları ve şirketleri, belediyelerin ihtiyaçlarına ve taleplerine uygun olarak geliştirdikleri yazılımlarla hizmet vermektedir. Verimliliği yükseltmek adına yapılan çalışmalar, yazılımların düzenli olarak güncellenmesi, belediyelerin iş yükünü de hafifletmektedir.
Kullanılacak belediye yazılımları sayesinde, altyapı giderlerinde tasarruf oluşmaktadır. Bulut yazılımı sayesinde çok geniş bir depolama alanına sahip olan belediyeler, kapsamlı barındırma işlemleriyle, altyapıları korunmaktadır.
Finansal-Bankacılık Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Finans kuruluşlarının yeni müşteri oluşturabilmesi, mevcut müşterilerine daha etkin hizmet sunabilmesi için finansal/bankacılık yazılım firmaları ve şirketlerinin sunduğu yenilikçi yöntemler kullanılmaktadır.
Bankacılık sektöründe; yeni hesapların açılması, konut kredisi işlemleri, kredi kartları başvuruları gibi birçok işlemlerde, iş verimliliğinin artırılmasında, maliyetlerin düşürülmesinde, risk yönetiminde, finans ve bankacılık yazılım firmaları, sektördeki nabzı tutmaktadır.
Elektronik Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Hayatın her anında elektronik sistemler bulunmaktadır. Elektronik yazılım firmaları ve şirketleri; sayaç okuma sistemleri, elektronik devre tasarımı, akıllı servis uygulamaları gibi birçok sistemin kurulmasında, yazılımlarıyla müşterilerine hizmet vermektedir.
Farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalar için, deneyimli ve konusunda uzman kadrosu ile hizmet veren yazılım firmaları, ar-ge çalışmalarıyla da firmaların taleplerine çözüm odaklı hizmetler sunmaktadır.
Startup Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Startup yazılım firmaları ve şirketleri, yeni girişimci adaylarına özel yazılımlar yaparak, startup girişimcilerinin işlerini kolaylaştırmaktadır.
Firmalar, startup projeleri hakkında, müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarını çok iyi anlayarak, projelendirmektedir.
Startup şirketleri, genel olarak teknoloji ve yazılım alanlarında faaliyet göstermektedir. Finans teknolojileri, finans, pazarlama gibi farklı alanlarda da hizmet veren startup şirketleri bulunmaktadır.
İK Yazılım Firmaları ve Şirketleri
İnsan kaynakları yönetiminin daha kolay ve pratik olması için, İK yazılım firmaları ve şirketlerinin sunduğu yazılımları kullanan birçok firma bulunmaktadır. ERP programları; firmaların insan kaynaklarını dijital ortama taşıyarak, tüm süreçlerin kolaylıkla yürütülmesini sağlamaktadır.
İK yazılımları, çalışanların öz geçmişlerini, iletişim bilgilerini, sertifikalarını, maaş hakediş hesaplamalarını yapan ve puantaj takibini kolaylaştıran ürünlerdir.
Hukuk Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Hukuk yazılım firmaları ve şirketleri, avukat portalı oluşturabilir, doküman yönetimini ve avukat CRM yönetimini yapacakları sistemler oluşturabilirler. İcra dosya, dava dosya, büro dosya gibi birçok alanda, hukuk bürolarının ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılayan yazılımlar bulunmaktadır.
Sadece avukat portalı değil, müvekkil portalı oluşturularak, iş ve duruşma takibini kolaylıkla yapmak için, firmaların ihtiyaçlarına uygun yazılımlar mevcuttur.
Endüstriyel Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Endüstriyel yazılım firmaları ve şirketleri, otomasyon sistemleri ve endüstri alanında yapılan yazılımlarla, programlanabilir kontrol sistemleri olan PLC sistemlerini ve denetlemesini yapabilecek yazılımlar üretmektedir.
DCS sistemleri ve diğer entegrasyon hizmetleri sayesinde; fabrikaların üretim süreçleri, tek bir merkezden kolaylıkla yürütülmekte ve projeler, endüstriyel otomasyon yazılımları sayesinde, hiçbir sorun yaşanmadan, hızlı şekilde üretilmektedir.
Yazılım Otomasyon Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Otomotiv sektörünün yanında; tekstil, kimya, makine, metal, beton santralleri, üretim sanayi gibi birçok sektörde, yazılım otomasyon yazılım firmaları ve şirketlerinin hazırladığı yazılımlar bulunmaktadır.
Firmalara, yazılım firmaları sayesinde; işletmelerin ihtiyaçlarına özel projelendirme, çözüm bulma, belirlenen sürelerde yazılımın teslim edilmesi ve sonrasında teknik destek vererek, müşterilerin hem taleplerini karşılamakta hem de memnuniyetini kazanmaktadırlar.
Güvenlik Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Güvenlik, her insanın hayatında olması gereken bir kavramdır. Güvenlik yazılım firmaları ve şirketleri, geliştirdikleri yazılımlar sayesinde; ev ve işyerlerinde güvenliği sağlayan cihazların yazılımlarını yazabilirler.
Bunun yanında trafikte kullanılan kamera sistemleri sayesinde; araç tanıma, plaka okuma gibi sistemlerin yazılımlarını yazarak, iş yükünü azaltabilirler. Personel takip sistemleri de firmalara giriş çıkışlarda, kontrolün sağlandığı yazılımlar sayesinde daha güvenli olmaktadır.
Restoran Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Çok geniş bir müşteri portföyü olan restoranların, müşterilerine kısa sürede hizmet götürmesini sağlamak için, restoran yazılım firmaları ve şirketleri tarafından yazılan birçok program bulunmaktadır.
Restoran yazılımları; cafe programı, restoran programı, pastane sipariş programı, pizza sipariş takip programı, fast food pos sistemi, zincir ve franchise restoran sistemi gibi birçok sistem içinde kullanılmaktadır.
Hastane Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Hastane yazılım firmaları ve şirketleri, oluşturdukları yazılımlar sayesinde, kurumlara farklı bir hizmet sunarlar. Sağlık kurumundaki tüm bilgi akışı kontrol edilebilir, hastane bilgi yönetimi sayesinde, acil durumlarda, mesai saatleri ayarlanabilir.
Hastane otomasyon yazılımları sayesinde, yüzlerce rapora ilave yapmak oldukça kolaydır. Kolay kullanılan bir arayüze sahip olan yazılımlar; sürekli geliştirilebilir yazılımlar sayesinde, teknolojik gelişmeler, yazılımlara kolayca entegre edilebilir.
Oyun Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Oyun sektörü hem çocukları hem de yetişkinleri cezbetmektedir. Oyun yazılım firmaları ve şirketleri; konsol oyunlarının yanında, mobil platformlarda da oyun geliştirerek, insanların istedikleri yerde oyun oynamalarına fırsat tanımaktadır.
Oyun yazılım firmaları; yazılım hizmetlerinden yararlanmak isteyen firmaların talep ve ihtiyaçlara göre, mobil hizmetlerden de yararlanarak Android ve IOS işletim sistemlerine uyumlu yazılımlar oluşturabilmektedir.
B2b Yazılım Firmaları ve Şirketleri
B2b, firmadan firmaya hizmet anlamına gelmektedir. B2b yazılım firmaları ve şirketleri, akıllı bayi ve müşteri yönetimi, gelişmiş B2b yönetimi ve bütünleşik ERP yönetimi ile, firmaların tüm talep ve ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
Yazılım firmaları; sanal pos entegrasyonu, online tahsilat modül, sınırsız ürün yönetimi, pazarlama araçları gibi birçok konuda yazılım üreterek, firmaların yükünü azaltmaktadır.
B2c Yazılım Firmaları ve Şirketleri
B2c, işletmeden tüketiciye hizmet anlamına gelir. B2c yazılım firmaları ve şirketleri, web sitesi üzerinden e-ticaret yapan tüm siteleri kapsamaktadır.
B2c kapsamına giren müşteriler, aracı ya da komisyon ücreti ödemeden direkt müşterilerden sipariş alıp sipariş verebilirler. B2c yazılımları, profesyonel ve konusunda uzman ekipler dahilinde hazırlanan ve SEO çalışmaları yapılarak, müşteriye teslim edilen yazılımlardır.
Pazaryeri Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Tüketiciden tüketiciye anlamına gelen C2c, pazaryeri olarak da bilinir. Pazaryeri yazılım firmaları ve şirketleri, e-ticaret yazılımında olması gereken tüm mobil uyum ve yeni teknolojileri yazılımlarında kullanırlar.
Ücretsiz ve sınırsız eğitim yanında, responsive tasarımlar, gelişmiş mağaza yönetim paneli ile oluşturulan yazılımlar sayesinde müşteriler, taleplerine ve isteklerine uygun pazaryeri yazılımlarıyla, sistemlerini kurabilirler.
Saas Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Hizmet sağlayıcısı olarak adlandırılan Saas, Saas yazılım firmaları ve şirketleri tarafından, ihtiyacı olan firmalara sunulmaktadır. Saas yazılımları, internetin olduğu her yerde rahatlıkla ulaşılabilecek ortamlar yaratmaktadır.
Tüm yazışmalar ve bilgiler, online ortamda rahatlıkla depolanabilir ve yedeklenebilir. Firmalar, online dokümantasyonlarını bu yazılımlar sayesinde daha rahat oluşturabilir. Dosya ve bilgi paylaşımları sırasında kargaşalar oluşmaz.
Muhasebe Yazılım Firmaları ve Şirketleri
Muhasebe yazılımları; şirketlerin hesaplarını tutmada, takip etmede kullandıkları programlardır. Muhasebe yazılım firmaları ve şirketleri, firmaların hesaplarını daha kolay takip etmesi ve bazı işlemlerin daha pratik yapılabilmesi için, bu tür yazılımları üretmektedir.
Ön muhasebe, fatura takibi, cari hesap takibi, gelir gider takibi, stok takibi, e-ticaret entegrasyonları, online tahsilat gibi birçok hizmet, yazılım firmalarının sunduğu programlar sayesinde gerçekleşmektedir.
Yazılım Geliştirme (Software Development) Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Yazılım Geliştirme (Software Development Nedir?)
Yazılım bileşenleri oluşturma, geliştirme işlemlerine software development (yazılım geliştirme) denir. Yazılım geliştirmeye bilgisayar destekli her alanda ihtiyaç duyulur. Özellikle internetin yaygın kullanımı, teknolojide yazılıma duyulan ihtiyaç yazılım geliştirme firmalarının çoğalmasının başlıca sebepleri arasındadır.
Yazılım Geliştirme Kimler Tarafından Yapılmalıdır?
Yazılım geliştirme genellikle bir ihtiyaca yönelik fiziksel bir ürüne entegre halde, online platformlarda veya program üzerine üretilir. Yazılım bileşenleri ile ilgili ihtiyaçlara çözüm üreten firmalar yazılım firmalarıdır.
Yazılım firmaları, çalışan kişi sayısına göre farklı hacimde değerlendirilebilir. Alınan iş hacmi de buna göre değişmektedir. Yazılım firmalarında yazılım geliştirme teknolojilerine hakim kişiler çalışmaktadırlar. Yazılım geliştiriciler çeşitli dikeylerde profesyonelleşebilir.
Bilgisayar mühendisleri, yazılım mühendisleri, web tasarım uzmanları gibi bir çok kişi yazılım geliştirici olarak yazılım firmalarında çalışmaktadır. Bunun haricinde yazılım firmalarında dijital pazarlama uzmanları, sosyal medya uzmanları, marka ve içerik uzmanları yer alabilir.
Günümüzde çoğu freelancer yazılım geliştirme hizmeti sunar. Ancak büyük çaplı yazılım projelerinde bir ekiple yani yazılım geliştirme firması ile çalışmak doğru olacaktır. Süreklilik gerektiren projelerde yazılım geliştirme firmaları ile çalışmak gerekir. Örneğin SAP gibi hizmetler için özelleşmiş yazılım firmaları, firma eğitimini de içeren çeşitli hizmetler sunar. SAP sistemi ile ilgili bir sorun yaşandığında yazılım firmasından destek alınır.
Özel Yazılım Çözümleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Özel Yazılım Çözümü Nedir? Özel yazılım geliştirme firması nedir?
Günümüzde özellikle de teknolojinin geldiği noktayla beraber dijitalde rekabet ortamı bu kadar fazlayken şirketlerin hepsi konumunu korumak veya daha öteye taşımak istiyor. Bir şirketin kendi sektöründe bir adım öne çıkmak, müşterileri tarafından en çok tercih edilen olabilmesi için temelde kendi içindeki tüm sorun ve ihtiyaçlara yönelik çalışmalar yapması, çözümler sunması gerekmektedir. Böyle durumlara çözümler için hazır paket yazılımlar yetersiz kalabilir.
Tüm bu şirket içi sorunlara özel yazılım çözümleri sayesinde son verilebilir. Şirketlerin ihtiyacına uygun yazılım çözümleriyle beraber işlerini sıkıntı yaşamadan ilerletebilen bir şirket müşteri ihtiyaçlarına verdiği cevaplarda da hızlı olur ve müşteri kitlesini memnun eder. Böylece marka bilinirliğini artırır. Şirket rekabet ortamından sıyrılarak pazarda kendine sağlam bir yer edinebilmiş olur.
Bir şirketin kendi içindeki sorun ve ihtiyaçlarına özel olarak geliştirilen yazılım sistemlerine özel yazılım denir.
Burada amaç şirket içindeki sorunlara ve ihtiyaçlara yönelik özel yazılım geliştirme ile sorun veya ihtiyacın doğurduğu aksaklıkların giderilmesini sağlamaktır. Böylece şirketin daha az zamanda, daha verimli işler yapabilir hale gelmesi sağlanabilir.
Bu şirket ihtiyacına yönelik özel yazılım geliştirme işlemleri şirket içinde çalışanlar tarafında veya şirkette istenilen kriterde bir ekip olmaması durumunda özel yazılım çözümleri için alanında uzman danışmanlık şirketleri ve özel yazılım firmaları tarafından yapılabilir.
Özel Yazılım Türleri Nelerdir?
- Masaüstü ve sunucu yazılımları
- Web tabanlı ve mobil ( IOS/ Android tabanlı) uygulama yazılımları
- Proje yönetimi
- Veritabanı tasarım ve çözümleri
- İş zekası
- Erp entegrasyon ve raporlama uygulamaları.
- Üretim depo saha otomasyon sistemleri
- Telemetri uygulamaları
- Özel yazılım çözümleri
gibi birçok alanda uygulanabilir sistemlerdir. Bu şirket ihtiyacına yönelik özel yazılım geliştirme işlemleri şirket içinde çalışanlar tarafında veya şirkette istenilen kriterde bir ekip olmaması durumunda özel yazılım çözümleri için alanında uzman danışmanlık şirketleri ve özel yazılım geliştirme firmaları tarafından yapılabilir.
Özel Yazılım Geliştirme ile Elde Edilecek Kazanımlar Nelerdir?
- Daha az çalışanla daha çok iş yapma imkanı sağlar. Şirkette iş verimliliğini artırır.
- İş gücü maliyeti azalır.
- Performans ve verimliliğin artmasıyla şirket içi maliyetler azalır.
- Yapılan işler için zamandan tasarruf sağlanmış olur. Böylece yeni işlere fırsat kalır.
- Şirket içinde düşünülen fikirler fikir olarak kalmaz, proje olarak hayata geçirilmiş olur.
- Risk tahmin edilebilir olur ve azalır.
- Şirket içindeki tüm süreçler birbiriyle bağlantılı ilerler.
- Şirkette verilere ulaşım kolaylaşır. İstenilen raporlama zamanında gerçekleşmiş olur.
- İş akışları arasında denetimin güçlü olmasını sağlar.
- Operasyon süreçleri daha kolay ve hızlı ilerler.
- Şirketin hedeflediği noktalara çok daha kısa sürede ulaşmasını sağlar.
Özel Yazılım Geliştirme Süreci Nasıl İlerler?
Analiz
Öncelikle şirket içindeki sorun ve ihtiyaçlar belirlenmelidir. İşler hangi noktalarda aksıyor, aksama sebepleri nelerdir, şirket için bu soruna veya başka bir ihtiyaca yönelik istenen ve beklenenler nedir, istenen özel yazılım geliştirme ile amaçlanan ne olacak gibi konular iyi analiz edilmelidir.
Projelendirme
Daha sonra analiz edilen tüm bu verilere özel çözümler geliştirilerek bir proje ve neyin ne zaman kim tarafından yapılacağını dahi içeren bir iş planı oluşturulur.
Kodlama
Yapılacak olan şirket sorununa özel yazılım geliştirme için ilgili kodlamalar ve kullanıcılar için arayüz oluşturulur.
Test, Düzeltmeler ve Raporlama
Yapılan kodlamalarla amaçlanan sonuca ulaşılıp ulaşılamadığı test edilerek raporlandığı süreçtir. Bu süreç en iyi sonuçlar elde edilene kadar devam eder.
Yükleme
Başarıyla geçilen testlerden sonra yapılan özel yazılım çözümünün hazır hale getirildiği süreçtir. Şirket içindeki ilgili çalışanlara sistem ile ilgili bilgi verilir. Kurulum yapılır
Bakım ve Destek
Şirkette uygulanan yazılım çözümünün ihtiyaç duyulduğunda veya belirlenen zaman dahilinde bakım ve destek hizmeti sunulur.
Chatbot Yazılım Geliştirme Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Chatbot Nedir?
Öncelikle bot ne demek diye başlayıp kısaca bir açıklama yapacak olursak, bot internette verilen görevleri yerine getiren programlardır. Bilişim dünyasında ''robot'' olarak da tanımlanır.
Örneğin bir forum sitesinde uygun olmayan bir kelime kullandığınız takdirde bot ona verilen görevin bu olması sebebiyle sizi üyelikten atabilir. Aynı şekilde verilen görev buysa siteniz için sahte trafik yaratabilir.
Chatbot nedir sorusuna gelecek olursak bot tanımından sonra kafanı da daha rahat canlanmış olacak ki chatbot kullanıcıyla işitsel veya metinsel sohbet edebilen botlardır.
Chatbotlara Neden İhtiyaç Duyuyoruz?
Hizmet veren bir web sitesi veya ürün satan bir e ticaret sitesi olsun girdiğimiz çoğu sitede karşımıza bir chat sayfası çıkmakta. Hepimiz bu açılan pencerenin diğer ucunda gerçek bir insan veya bir yazılım olup olmadığını çözemeyecek seviyede olabiliyoruz. Belki de durum bizim seviyemizden çok, chatbotların bizim tahmin ettiğimizden çok daha fazla şeyi algılayıp gerçek bir insan gibi cevap verebilmesinden kaynaklanıyor.
Her seferinde karşımızda gerçek bir insan olması ümidiyle cevap verdiğimiz, inanılmaz ilerlemesiyle gerçek insan olmasa da birçok konuda aslında aradığımız çözümü bulabildiğimiz chatbotların müşterilere faydası çok.
O zaman çağrı merkezleri, müşteri temsilcileri ve destek ekiplerinin işini azaltan bu chatbot yazılımdan biraz daha detaylı bahsedelim.
Chatbotların Günümüzde Kullanım Alanları Nelerdir?
Chatbotların genel kullanım alanı müşteri hizmetleri oluyor. Bunun yanında pazarlama, insan kaynakları, finans, ürün, satış ve destek birimleri tarafından da kullanılıyor.
Az önce bahsettiğim gibi birçok web sitesinde kullanıcının karşısına çıkan chatbotlar, uzun süre gelmeyen siparişin son durumunu öğrenmek için kullanıcının yazdığı, yine aynı şekilde çokça rastlanılan şekliye bir çağrı merkezi arandığında kullanıcının karşısına çıkan ve bir sürü rakama basmak zorunda bırakarak onları müşteri temsilcisine ulaştırmaya çalışanlar da yine chatbot yazılımlarıyla kullanıcının hayatına girmiştir.
Facebook Messenger, Whatsapp, Slack, HipChat, Skype gibi sektörünün önce gelen şirketlerinin ChatBot''a yatırım yaptığını duyuyoruz.
Chatbot Yazılımı Nasıl Yapılıyor?
Chatbotların temeli NLP (Natural Language Processing) teknolojisine dayanır. Bu teknoloji kullanıcıların kullandığı cümleleri analiz etmek için kullanılır. Cümle bu şekilde algılandıktan sonra yapay zeka karar vererek en uygun bulduğu cevabı kullanıcıya aktarır.
ML (Machine learning) ile güçlendirilen chatbotlar ise kullanıcıyla etkileşime girdikçe öğrenme yeteneğine sahip olurlar.
Chatbotlar Gelecekte Ne Vadediyor?
Bu anlamda chatbot yazılımlar uygulamaların yerini almaya da hazır görünüyor. Artık yemek çağırmak için uygulama açma yerine chatbot çağırabilir konuma geleceğimiz hedefler arasında. Bu anlamda mobil uygulamalardan mesajlaşmaya doğru kayan kitleyle beraber reklamlar da bu alana kayacaktır.
Bunun yanında buzdolabı, kahve makinesi vb gibi birçok akıllı aletin de chatbot sayesinde konuşabilir duruma geleceği öngörülüyor. Kurumsallar için de fayda sağlayacağı düşünülen chatbotlar, bir şirkette önemsiz ama zaman harcanan duyuru yapma, toplantı öncesi bilgilendirme gibi işleri üstlenebilir.
Chatbot Nasıl Kullanılır?
Öncelikle chatbot kullanım için bir hedefiniz olmalıdır. Kullanıcının ihtiyacını ve sorununu belirlemek en doğru bir seçenek olabilir. Kullanıcılarınıza yaptıramadığınız bir işi chatbot ile yaptırmaya çalışmak mantıklı olacaktır.
Örneğin hizmet sağlayıcı olarak iş yaptığınız web sitenizde kullanıcılar almak istedikleri hizmetle ilgili tüm soruları doldurup seçenekleri işaretliyor fakat üye olmadan sitenizden çıkıyorsa buna yönelik bir bot tasarlamak işlerinizin artmasında etkili olabilir.
Amaç belirlendikten sonra hedef trafik belirlenmelidir. Seçilen bir sayfa için bir süre dönüşümün artırılıp artırılmadığına bakmak ve daha sonra bunu tüm sitede kullanmak riski azaltmış olacaktır.
Son adım olarak kullanıcıdan hangi bilgilerin işinize yarayacağına karar verip chatbotun metinleri oluşturulabilir.
ERP Yazılımları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
ERP Yazılımı Nedir?
ERP''nin açılımı Kurumsal Kaynak Planlaması(Enterprise Resource Planning)''dır. ERP yazılımı şirketin finans, üretim, muhasebe, tedarik zinciri, satış, sipariş yönetimi, lojistik, insan kaynakları, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) vb gibi fonksiyonel tüm süreçlerinin tek bir sistemde birleşmesidir. Yani bir işletmeyi yürütmek için gerekli süreçleri ve bilgileri düzenli hale getirmek için entegre eder. Bu sistemle beraber şirketler işletme içindeki farklı faaliyet detaylarını tek bir pencere üzerinden görebilir ve kontrol edebilir.
ERP yazılımı bunun yanında eş zamanlı raporlama ve otomasyon sunar. Böylece şirketteki personelin ayrı veritabanlı faaliyetleri kendisinin birleştirip raporlamasına gerek kalmadan rapor almasını sağlar. ERP sistemleri bu sayede şirkete hızlı ve doğru bir şekilde bilgi akışını sağlamaktadır.
Örneğin, satış siparişleri otomatik olarak finansal sisteme akar ve sipariş yönetimi departmanı siparişleri daha hızlı ve doğru bir şekilde işleyebilir. Böylece yaşanan iş akışı sırasında uyum sağlanmış olur.
ERP Modülleri Nelerdir?
En sık kullanılan ERP yazılım modülleri şunlardır;
- 1.Üretim Planlama ve Kontrol
- 2.Malzeme (Stok) Yönetimi
- 3.Tedarik Zinciri Yönetimi
- 4.Satış ve Dağıtım Yönetimi
- 5.CRM – Müşteri İlişkileri Yönetimi
- 6.İnsan Kaynakları Yönetimi
- 7.Satın Alma Yönetimi
- 8.Finans Yönetimi
- 9.Proje Yönetimi
Hangi Durumlarda ERP Çözümlerine İhtiyaç Duyulur?
İşletmede mali konuların sorunsuz ilerlemesi, doğru ve kusursuz hesaplanması sektörde tutunabilmek için en önemli olaydır. Eğer işletmede nedeni bilinmeyen maliyetler oluşuyorsa ERP yazılım çözümleri bu soruna çözüm olabilir.
Bunun yanında işletmede stok kontrolü sağlanamıyorsa, ham madde stoğu üretimin çok üzerinde seyrediyorsa ERP ile düzene sokulabilir. Eğer istenen verilere ulaşılması uzun zaman alıyorsa veya ulaşılan raporlarda tutarsızlıklar mevcutsa bu işletmenin istenilen raporlara bağlı tüm işlerinin de aksamasına sebep olur.
Böyle bir zaman ve iş gücü kaybı sorununa ERP çözümü yardımcı olacaktır. Müşteriler tarafından istenilen siparişler zamanında ulaştırılamıyor veya yanlış gidiyorsa, bu ve benzeri durumlar müşteri şikayetlerinin artmasına sebep olduysa ERP çözümlerinden destek alınabilir. Bunların dışında, ERP modüllerinde başlık olarak görülen kategorilere dahil olabilecek işletmede yaşanan tüm diğer sorunlar ERP yazılım ile dizginlenebilir ve giderilebilir.
ERP Çözümleri Sorunlu İşletmede Ne Sağlar?
Yapılan her iş alanı göz önünde olacağından kontrolün şirketin elinde olmasını sağlar. İşletmede stok kontrolü sağlar. Şirket giderlerinde azalma, maliyetlerde düşme sağlar. Daha az şirket çalışanıyla ve daha az kaynakla çok daha kolay ve otomatik şekilde iş yapılabilirlik sağlar. Hızlı ve doğru şekilde verilere ulaşılmasını ve raporlama sağlar. Riskin tahmin edilebilir olmasını sağlar.
Böylece riskin önlenebilir olma olasılığı çok yüksek olur. Kritik sorunlarda daha hızlı çözüm sağlar. Kalitenin ve müşteri memnuniyetinin artmasını sağlar. Operasyonel süreçler optimize edilir.
ERP Yazılım Firmaları ile Proje Yönetim Süreci Nasıl İlerler?
İlk olarak yapılması gereken şey hedef belirlemektir. Almak istenilen ERP yazılımının niçin kullanılmak istenildiği, ihtiyacın ne olduğu ve bu ihtiyaçlara yönelik ne beklenildiği belirlenmelidir. Şu an bulunan konum nedir? İşletmede sorunlar nelerdir? sorularına doğru ve kesin cevaplar verilebiliyor olmalıdır. İşletmede tüm bunlar belirlendikten sonra pazar araştırması yapılmalı, Sektörel çözümler araştırılmalıdır.
ERP yazılım firmaların kurumsallığı, kadrosu, geçmişi, referansları hakkında bilgi edinilmesiyle iş için en iyilerinin listelenmesi yararlı olacaktır. Listelenen ERP firmalarına bilgi istek(RFI) gönderilir ve ardından teklifler değerlendirilir. Kabataslak çıkarılan fiyatlandırmadan sonra bütçeye de uygun olanlar seçilerek daha detaylı toplantılar yapılır. Kalan firmaların demoları incelenir.
Hangi ERP yazılım firmasının işletmenizin sorunlarına daha uygun cevap verdiği belirlenerek projeye başlanır.
E Ticaret yazılımı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
E-Ticaret nedir?
Ülkemizde son yıllarda e-ticaret dünyada da olduğu gibi çok hızlı gelişmekte. Elbette hala beklenen seviyelere gelemese de e-ticaret yakın gelecekte alış verişin büyük kısmını kaplayacak gibi.
Günümüz Türkiye''sinde e-ticaretin, bu konuda uzman olan kişilerce 3. evre de olduğu söyleniyor. 1. evre olarak hepsiburada gibi bu işe çok erken giren ve şuanda başarı ile devam eden firmalardan söz edebiliriz.
Bu evrede e-ticaret ülkemizde bir alan olarak görülmediğinden dolayı pazar hiç oyuncu yoktu ve ilk kez birkaç firma ortaya çımaya başladı. 2. evre Trendyol ve Lidyana''nın çıkışı olarak görülüyor. Bu evre 2008 krizinden sonra kurulan ve pazara çok hızlı giren firmaların evresiydi. Bu evre internetten alışveriş yapmanın, sosyal medya ajanslarının da yardımı ile, insanlar tarafından yavaş yavaş benimsenmeye başlandığı bir evreydi.
- ve 2. evrede e-ticarete girmek hiç de kolay bir iş değildi genelde çok iyi yazılım bilen bir ekibin ancak başarabileceği bir uğraştı ve ticaret konusunda ki bilgilerde genelde yolda öğreniliyordu. Fakat, günümüze geldiğimizde yani 3. evre olarak adlandırılan zamanda e-ticaret artık fazlasıyla yaygınlaştı ve eskisi kadar zor yazılım anlamında zor bir uğraş olmaktan çıktı.
Bu evrede beklenen dijitale geçme maliyetlerinin de düşmesi ile beraber ticareti zaten uzun yıllardır çok iyi yapan perakendecilerin pazara çok hızlı bir şekilde adapte olması. Yakın bir gelecekte ülkemizde e-ticaret adına çok büyük atılımların olduğunu görebiliriz. Peki e-ticaret tam olarak nedir. E-ticarette internet sitesi nasıl bir önem taşır? E-ticaret yazılım firması nedir ve ne iş yapar? Bir e-ticaret yazılım firması ile çalışmanın dijitale geçerken ne gibi faydaları olacaktır.
E-ticaret temelde, herhangi bir fiziksel mağaza olmaksızın tamamen online olarak alış verişin gerçekleşmesi ve gerçekleşen alış veriş sonucu ürünün müşterinin fatura adresine ulaştırılmasıdır. Aslında oldukça kolay ve maliyetsiz bir pratiği vardır. E-ticaret yaparken herhangi fiziksel bir mağazaya ihtiyaç duymaz ve bu tarzda yatırım maliyetleri ile uğraşmak zorunda kalmazsınız.
Kısacası e-ticaret için satılacak herhangi bir ürün, ürünün sergileneceği bir yazılım veya web sitesi, kargonun ulaştırılmasını sağlayacak bir firma ve son olarak ürünü satın alacak bir tüketici yeterlidir.
E-ticarette web yazılım nasıl bir önem taşır?
Bu sorunun cevabı tahmin edileceği gibi çok basittir: ''e-ticarette web sitesi yazılımı çok hayati bir önem taşır.''. Sonuç olarak herhangi bir fiziksel mağazaya sahip olmadığınız için tüketici ile iletişim kurabildiğiniz tek mecra web sitesidir ve bu sitenin kalitesi, içerdiği ürün görselleri, sosyal medya ile desteklenmesi çok çok büyük önem taşır.
E-Ticaret yazılım firmalarının sağladığı hizmetler nelerdir?
Bu tarz firmalar size e-ticaret ile alakalı her türlü hizmeti sunabilirler. Sıralamak gerekirse; site tasarımı, kategori yönetimi, ürün fotoğraf çekimi, sosyal medya yönetimi, site yönetimi, reklam danışmanlığı... Bu hizmetler firmaların ihtiyaçlarına göre azalabilir ya da çeşitlenebilir elbette. Bir e-ticaret yazılım firması ile çalıştığınız taktirde dijital anlamda size yapılacak pek bir iş kalmaz genelde.
E-Ticaret yazılım firmalarının ne gibi faydaları olur?
E-ticaret yazılım firmaları özellikle bir firma dijitale geçmek istediğinde çok çok faydalı olur. Alanında uzman kişilerden oluşan ve tecrübeli olan bir ekiple yola çıkmış olursunuz. Ayrıca herhangi bir e-ticaret ekibi kurmadan bu işi halletmenize yardımcı olurlar.
Eğer daha önce dijitalde herhangi bir tecrübesi olmayan bir firma iseniz mutlaka bir e-ticaret firması ile çalışıp yola öyle çıkmak çok faydalı olacaktır.
Sonuç olarak Türkiye''de çok hızlı bir dijitalleşmenin yaşandığını söyleyebiliriz. Bu dijitalleşen Türkiye''de fiziksel alış veriş hızla önemini yitirmeye başladı ve e-ticaret artık firmalar için çok büyük önem taşımakta. Hemen hemen her perakende firmasının çok hızlı adımlarla e-ticarete giriş yapmaya çalıştığını görmekteyiz. Bu dönüşümde e-ticaret yazılım firmalarının rolü ise şüphesiz çok büyük olacaktır.
Sıkça Sorulan Sorular
Edvido'da Yer Alan Yazılım Şirketleri Tam Olarak Ne Yapar?
Edvido’da yer alan yazılım geliştirme firmaları, işletmeler veya tüketiciler için uygulamalar, çerçeveler ve diğer yazılım bileşenlerini oluşturur, test eder ve destekler. Bu sürecin neleri içerdiğini daha iyi anlayabilmek için öncelikle yazılım geliştirmeyi tanımlayalım. Uygulamaların, çerçevelerin veya diğer yazılım bileşenlerinin oluşturulması ve sürdürülmesine yönelik tasarlama, belirleme, tasarlama, programlama, belgeleme, test etme ve hata düzeltme süreci yazılım geliştirme olarak bilinir. Edvido’da yer alan yazılım şirketleri tüm bu bileşenleri bir araya getirir. Bu, yazılımın tasarlanmasından nihai tezahürüne kadar her şeyi içerir.
Edvido'da Kurumsal Yazılım Firmaları Bulunuyor Mu?
Edvioda alanında uzman ve yazılım sektörünün en önde gelen kurumsal yazılım firmalarıyla iş birliği içindedir ve Edvido aracılığıyla bu firmalardan kolaylıkla teklif alabilirsiniz.
B2B Yazılım Firmalarına Edvido'da Ulaşabilir Miyim?
Evet, Edvido aracılığıyla B2B yazılım firmalarına rahat bir şekilde ulaşıp Edvido kullanıcılarına özel fiyatlarla bu şirketlerle anlaşmalar yapabilirsiniz.
Edvido'da E-Ticaret Yazılım Firmaları Yer Alıyor Mu?
Tabii ki. Edvido bünyesinde e-ticaret alanında yazılım hizmeti veren birçok yazılım firması yer alıyor. Web sitemizde yer alan “Kategoriler” bölümünün “Yazılım & Web” kısmından, e-ticaret yazılım hizmeti veren firmaları rahatlıkla görüntüleyebilirsiniz. Bu yazılım firmalarından kendi amaçlarınıza ve bütçenize en uygun olanlarından teklif almak için ise formumuzu doldurabilirsiniz.