Başarılı Landing Page Örnekleri

4 Dakika Okuma Süresi

Başarılı bir landing page şirketler için neden önemlidir? Landing page nedir? Detaylı bilgi için blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Başarılı Landing Page Örnekleri

 

Çevrimiçi pazarlama, işletmeler için oldukça önemli bir çalışmadır. İşletmeler dijitale açıldığında, markanın kimliğini ve mesajını ideal bir şekilde yansıtmalıdır. Bu nedenle, farklı kanallardan kendilerini tanıtan güçlü dijital pazarlama stratejileri oluşturmaları gerekmektedir. Markaların dijital pazarlama stratejilerine destek sağlayan bir diğer kavram landing page kavramıdır. Landing page, Türkçede açılış sayfası ya da karşılama sayfası olarak bilinmektedir.

Landing page genel itibariyle pazarlama kampanyaları içerisinde hazırlanan ve kullanıcıları potansiyel müşterilere dönüştürmek için olan sayfadır. Dijital pazarlama faaliyetlerinde bulunurken landing page’in temel amacı, kullanıcıların dönüşüm oranını artırmak ve bu amaç doğrultusunda belli eylemlerde bulunmaktır.

Landing page, kullanıcının “Başlayın”, “Satın Alın” ya da “Abone Olun” ve benzeri gibi eylem çağrılarına tıklamaya teşvik eder. Bahsedilen bu eylem çağrıları, kullanıcıları ücretsiz bir şekilde denemeye ya da hizmete abone olmaya teşvik ederken aynı zamanda alışveriş yapma gibi pek çok dönüşüme de teşvik etmektedir.

Çoğunlukla ana sayfa ile landing page (açılış sayfası) arasında bir anlam karışıklığı yaşanıyor ve landing page nedir soruları tekrar akla geliyor. Landing page tek bir pazarlama stratejisi ya da satış hedefini ilerletmek için kullanılmaktadır. Ancak home page (ana sayfa) ise çok yönlü yapıya sahiptir. Örneğin, hakkında, kategoriler, sepet ve benzeri gibi sayfaları içerisinde barındırır. Açılış sayfalarının temel amacı kullanıcıları istenilen amacı gerçekleştirmesi için yönlendirecek temel bilgileri içermektedir. Ancak landing page, genel olarak dijital pazarlama tekniklerinden biri olan siteye kullanıcı çekmek için kullanılan bir yöntemdir. Landing page kullanım amaçları temel olarak aşağıdaki gibidir.

  • Satın alma
  • Ürün ya da hizmet tanıtımı
  • Demo form doldurma
  • Abone olma
  • Üye olma
  • Kampanyalardan haber almak

Edvido olarak bu yazımızda sizler için landing page, önemi, nasıl oluşturulduğu, başlık ve açıklamaları, görsel unsurları, eylem çağrıları, sosyal kanıt, landing page test ve optimizasyonları, SEO dostu olması için gerekli olanlar, verilerin analizi ve başarılı landing page örneklerinden bahsetmeye çalışacağız. Keyifli okumalar dileriz!

Landing Page Nedir ve Neden Önemlidir?

Landing page, web site ziyaretçilerini potansiyel müşterilere ya da abonelere dönüştürmek amacıyla tasarlanmış bir sayfa türüdür. Genel olarak pazarlama kampanyaları için oluşturulan landing page ziyaretçilere istedikleri, beklentileri olan bilgileri iletmenize ve onları dönüşüm hedeflerini tamamlamaya yönlendirmenize olanak tanır.

Landing page’in temel amacı, sayfada tek tek öğelerin içeriğine ve düzenine yansıtılmaktadır. Sayfadaki her öğe ayrı ayrı hedefi yansıtır. Temelde ise büyük bir miktarda bilgi ve bağlantı aracılığıyla ziyaretçilerin dikkatini dağıtmak yerine seçilen hedefe odaklanmaları sağlanır. Bu nedenle, landing page kullanımı temelde dijital pazarlama faaliyetleri, dijital kampanyalar, hedef kitleyi potansiyel müşteri haline getirmek ve benzeri gibi faktörler nedeniyle oldukça önemlidir.

Başarılı Bir Landing Page Nasıl Oluşturulur?

Başarılı bir landing page için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz;

  1. Ziyaretçilerinizin dikkatini landing page’de tutabilmek için bir gezinme menüsü eklememek önemlidir.
  2. Kullanıcıyı başka sayfaya yönlendirmek yerine eylem çağrı butonuna yönlendirmek için dahili bağlantılar sınırlandırılmalıdır. Daha az bağlantı, dönüşümleri artırır.
  3. Uzun metinler ile ziyaretçilerin dikkatini dağıtmak yerine metni kısa, göz gezdirebilir ve özel bir hale getirmek gerekmektedir.
  4. Potansiyel müşteriler; e-posta, sosyal medya ya da Google sonuçlarında bulunan bir reklam ile açılış sayfasına yönlendirilir. Bu nedenle, reklam içeriği ile açılış sayfasının içeriğinin eşleşmesi gerekmektedir. Yani, reklam ile açılış sayfası arasında metin, yazı tipi ve renkler eşleşmelidir.
  5. Sayfa içeriği hedef kitlenin amacına uygun olmalıdır. Bu bağlamda, potansiyel müşterileri segmentlere ayırarak birden fazla landing page tasarlanabilir.
  6. Açılış sayfasında bulunan eylemler açık, net ve basit olmalıdır. Karışıklık olmaması için metin minimum seviyede olmalıdır. Anlatılmak istenen en kısa şekilde anlatılmalıdır.
  7. Landing page nedir dediğimizde kesinlikle tüketici odaklı bir anlayış olmalıdır. Siteye gelecek olan ziyaretçilerin tercihleri göz önünde bulundurulmalıdır.
  8. Landing page mobil uyumlu olmalıdır. Ek olarak, mobilde dahi landing page hızlı yüklenmelidir. Hızlı yüklenmemesi dahilinde web siteye bir kere gelen ziyaretçi sıkılacak ve bir daha gelmemeyi tercih edecektir.

Dikkat Çekici Başlık ve Açıklama Örnekleri

Landing page ile ilgili dikkat çekici ve başarılı olan başlık ve açıklama örnekleri aşağıdaki gibidir;

  • Ürünleri İncele!
  • İhtiyaç Duyduğunuz Her Şey!
  • İşletmenizi Büyütün!
  • En İyi Maili Atın!
  • Web Sitesi ve Mobil İçin En İyi Deneyimi Tasarlayın!
  • Herkes İçin Müzik!
  • Teklif Al!
  • Satın Al!
  • Etkileyici Dökümanlar Oluşturun!
  • Her Ne Yapıyorsan Slack İle Yap!
  • Form Doldur!
  • Abone Ol!
  • Ücretsiz Denemeyi Başlat!
  • Sınırsız Dizi, Film, Show ve Fazlası!
  • Kayıt Ol!
  • Üye Ol!

Görsel Unsurların Rolü ve İpuçları

Görsel unsurlar landing page çalışmalarında ziyaretçilerin dikkatini çekmek, görünürlüğü artırmak, ziyaretçileri potansiyel müşteri kitlesine dönüştürmek ve etkileşim oranlarını gibi faktörler arasında bütünlük sağlayan önemli bir unsurdur. Görsel unsurları kullanmak açılış sayfasının dikkat çekmesine, daha kolay anlaşılmasına ve profesyonel görünmesine olanak sağlar. Ayrıca görsel unsurlar açılış sayfasının daha orijinal, özgün, yaratıcı ve kaliteli görünmesine de olanak sağlamaktadır.

landing-page-2

Call-to-Action (CTA) Örnekleri ve En İyi Uygulamalar

Call-to-Action (CTA) için örnekler temel olarak satın al, sepete ekle, alışveriş yap, sipariş ver, dene, hesap oluştur, abone ol, yukarı kaydır ve benzeri gibidir.

En yaratıcı, özgün ve etkili CTA nasıl olmalıdır, dikkat etmeniz gerekenler aşağıdaki gibidir;

  1. CTA Anlaşılır Olmalı

Sade, direkt eylemi gerçekleştirmeye yönelik ve anlaşılır üslup ile CTA oluşturulmalıdır. Ziyaretçiler eyleme katılmak için butona tıkladıklarında ne ile karşılaşacaklarını bilmelidir.

  1. Etkili Tasarım Yapılmalı

İyi bir CTA için sadece doğru metin yeterli değildir. Buna ek olarak, doğru tasarım, font, renk, biçim, kontrast ile dikkat çekici tasarımlar oluşturulmalıdır.

  1. Web Sitesindeki Konumun Önemi

CTA’nın web site içerisinde bulunan konumu da oldukça önemlidir. Eylem web sitenin doğru yerinde gösterilmelidir ki web site ziyaretçisinin dikkatini çeksin. CTA’ların doğru kullanıldığına dair temel analiz için ise katılımı analiz edecek düzenli testler yapılmalıdır.

Sosyal Kanıt ve Güvenilirlik Unsurları Örnekleri

Sosyal kanıt, temelde bilinmeyen bir durum karşısında doğru bir etkileşim ya da davranış ile başkalarının yaptıklarına dikkat etmeye dayanmaktadır. Davranışlarımızı etkileyen sosyal kanıt ilkeleri ise aşağıdaki gibidir;

  • Durum ya da koşuldan emin olunmadığı takdirde başkalarının nasıl tepki vereceğine göre davranış şekillendirmek
  • Konusunda uzman kişilerin davranış şekillerini izlemek
  • Büyük bir grubun yaptığı eylemin doğru olduğuna inanmak
  • Ünlü ya da popüler olan kişilerin kullandıkları ürünleri tercih etmek
  • Mevcut kullanıcıların deneyimleri dahilinde marka seçimi yapmak
  • Sosyal çevrenin tercihleri yönünde hareket etmek
  • Sertifikalı olan bir ürünün kaliteli olduğuna inanmak

Alışverişin temel yöntemlerinden biri olan e-ticaret için sosyal kanıt, pazarlama ve satış süreçlerinde oldukça etkili bir unsurdur. Bu nedenle, günümüzde sosyal kanıt kavramı da pazarlama stratejileri oluştururken önem verilmesi gereken bir konudur. Yani, açılış sayfasında bulunan eylem çağrı butonuna ziyaretçileri teşvik etmek, sosyal kanıt için oldukça önemlidir.

Başarılı Landing Page Testleri ve Optimizasyonu

Başarılı landing page uygulamaları için düzenlik olarak sayfa üzerinde bulunan eylem çağrılarının eyleme dönme durumları ve oranları kontrol edilmeli, bu bağlamda ise gerekli optimizasyonlar geliştirilmelidir. Optimizasyon yapılmayan landing page’ler sebebiyle site zamanla ziyaretçilerin dikkatini çekmemeye başlar ve başarısızlığa doğru ilerler. Bu nedenle, gerektiği zamanda gerekli olan optimizasyon türü landing page’ler üzerinde uygulanmalıdır.

Optimizasyon çeşitleri aşağıdaki gibidir;

  • Kullanıcı deneyimini artıran optimizasyonlar
  • İşlevsel optimizasyonlar
  • Mantıksal optimizasyonlar
  • Form optimizasyonları
  • Metinsel optimizasyonlar
  • Görsel optimizasyonlar

Başarılı Landing Page’in SEO Dostu Olması İçin Gerekenler

Landing page sayfasının SEO uyumlu olması hem siteye gelen ziyaretçi sayısını hem de satışları artıracaktır. Bu nedenle, tüm landing page çalışmaları yapılırken SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) kriterlerini de göz önünde bulundurmak önemlidir. SEO uyumlu landing page oluşturmak için sitenin kurulum aşamasından itibaren SEO kriterleri uygulanmalıdır.

Genel itibariyle SEO uyumlu bir landing page için sitenin tasarımı sade, hızlı ve yüklenecek görseller kalite ama düşük boyuta sahip olmalıdır. Videolar landing page sayfasına yüklenmek yerine video paylaşım sitelerine yükleyerek buradan gömülebilir. Bu sayede, sitenin yüklenme hızı daha iyi olacaktır.

landing-page-4

İşletmeler Landing Page Verilerini Nasıl Analiz Edebilir?

Landing page verilerinin analiz edilmesindeki en temel yöntem kayıt formları kullanmaktır. Ziyaretçileriniz ile ilgili tüm detayları veri olarak toplamak için açılış formları sunabilir, bu bağlamda ise veri analizi yapabilirsiniz.

Açılış sayfası ve bağlantılı olduğu web sitesi ile ilgili kapsamlı veri analizlerinde bulunabilirsiniz. Ortalama oturum süresi, hemen çıkma oranı, kullanıcıların kullandığı cihazlar, demografik yapı analizi ve çok daha fazlasıyle ilgili kapsamlı bir veri analiz raporu oluşturabilirsiniz.

Ek olarak, davranış analizi, sayfada geçirilen ortalama süre, çıkış yüzdesi, sayfa başına oturum sayısı, en popüler olan sayfa, başlık dökümü popüler olan sayfalar, en popüler olan içerik grupları, sitede en çok aranan anahtar kelimeler, kategori dökümü, web site gösterim, erişim, performans ve benzeri ile ilgili kapsamlı bir veri analiz raporu oluşturabilirsiniz.

En Başarılı Landing Page Örnekleri

Spotify

Spotify'ın web sitesi tasarımını inceleyin

spotify web sitesi tasarımı
 
 

 

Spotify, ziyaretçilerine sunduğu landing page ile ziyaretçilerini bir fırsat ile karşılamaktadır. 3 ay boyunca Premium üyeliği ücretsiz yapan Spotify, ziyaretçilere neden Spotify kullanmaları gerektiğine dair detaylı bir bilgi vererek teşvik etmektedir.

AirBnB

AirBnB'nin web sitesi tasarımını inceleyin

airbnb web sitesi tasarımı
 
 

 

Ev sahipliği yapmak isteyen ve bunu merak eden kişiler için oluşturulmuş olan bu landing page, ziyaretçilerinin ilgisini çok hızlı bir şekilde çekebilmektedir. Bilgi kısa, öz ve etkili bir şekilde kurgulanmıştır.

Uber

Uber'in web sitesi tasarımını inceleyin

uber web sitesi tasarımı

 

Genel itibariyle landing page üzerinde ilk göze çarpan nokta, Uber’in genel bir soruna çözüm odaklı yaklaşımıdır. Herkese kendi çalışma saatini belirleyerek para kazanma imkanı sunan ve bunu net bir şekilde ziyaretçilerine belli eden Uber, anında başvuru imkanı sağlamıştır.

Upwork

Upwork'ün web sitesi tasarımını inceleyin

upwork web sitesi tasarımı

 

Hem serbest çalışanlar hem de serbest çalışanlar ile anlaşma yapmak isteyen işletmelere hizmet veren Upwork, önde gelen bir freelance platformudur. Ana eylem çağırısı olan ‘Başlayın’ , üst alanda iki defa yer alıyor. Bunun sebebi, potansiyel müşterilerin tıklayarak dönüşüm gerçekleştirmesini kolaylaştırmak ve artırmaktır.

 

Edvido olarak bu yazımızda sizler için landing page, önemi, nasıl oluşturulduğu, başlık ve açıklamaları, görsel unsurları, eylem çağrıları, sosyal kanıt, landing page test ve optimizasyonları, SEO dostu olması için gerekli olanlar, verilerin analizi ve başarılı landing page örneklerinden bahsetmeye çalıştık. Landing page nedir sorusu, benzerleri çok daha fazlası ile ilgili daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Sektörünüzde tecrübeli hedeflerinize uygun ajanslardan teklif alın.

En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al
icon
4.57/5
star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
15000+ Müşteri Yorumu
Projeleriniz için size özel seçilmiş güvenilir ajanslardan teklif alın ve en iyisiyle çalışmaya başlayın
En Doğru Ajanslardan Ücretsiz Teklif Al